V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Program Kapanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan civilng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Projede analiz yapıp raporları incelerken proje kendi kendine kapanıyor veya analiz sonucu çıkan hataları düzelttikten sonra,tekrar analiz yapmak istediğimde program hata veriyor.Proje ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bahsettiğiniz sorun tarafımızdan oluşturulamadı. Telefonla iletişime geçerek program kapanmasına neden olan adımları uygulatır mısınız?

Not: Projede Bodrum katta 3-9 aksları ile C-D aksları arasında kalan bölgedeki kiriş ve döşemelere pozitif kot verilmiş. Ancak kirişlerin bağlandığı kolonlara kot verilmemiş. Bodrum katta ilgili kolonlara üst kot verip bir üst katta da kot vererek kısaltılması gerekir.

İyi çalışmalar

civilng":zflg6gz8' Alıntı:
Projede analiz yapıp raporları incelerken proje kendi kendine kapanıyor veya analiz sonucu çıkan hataları düzelttikten sonra,tekrar analiz yapmak istediğimde program hata veriyor.Proje ektedir.

Merhaba

Geometri kontrolü yaparsanız 1. Bodrum katta "Hatalı Kiriş kotu" problemleri var. Projenizin mevcut halinde de bende kapanma problemi olmadı.

1.Bodrum kattaki sahanlık etrafındaki kolon Üst kotlarını kiriş kotuna getirdim
Zemin katta kolonların sürekliliği için ilgili kolonların Kotlarını ayarladım

Ekteki dosyada bende analiz ve rapor alma esnasında herhangi bir kapanma sorunu olmadı.
Sizde kapanma durumu tekrar ederse hangi durumda oluştuğunu adım adım tarif etmeniz gerekir veya bilgisayarınıza uzaktan erişimle bakabiliriz.

Ekli dosyalar

• kademe.jpg
    kademe.jpg
    108.9 KB · Görüntüleme: 3,976
  • 26860 2.cde
    26860 2.cde
    5.6 MB · Görüntüleme: 415
ekteki projede kiriş kotu hatası diye uyarı alıyorum hata verilen kirişlerin kotunu merdivenden dolayı farklı yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

muhammed47":d3m09sjs' Alıntı:
ekteki projede kiriş kotu hatası diye uyarı alıyorum hata verilen kirişlerin kotunu merdivenden dolayı farklı yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

Kirişlere +160 kot vermişsiniz. Kirişlerin tanımlandığı nokta katın tavanıdır. Verdiğiniz kot katın tavanından yukarı çıkıyor ve boşlukta kalıyor. Kolonlar ise katın tabanından tavanına kadar tanımlanmaktadır. Dolayısıyla o kattaki kolona bağlanmıyor. Eğer kirişlerinizin kotunu +160 yerine (-160) verirseniz sorununuz kalmaz. Böylelikle kirişiniz kat içerisinde ve kolona bağlı kalacaktır. Diğer kaltları bu şekilde ayarlayabilir en alttaki ve en üstteki katları da tasarımıza göre datalandırabilirsiniz.

Not: Dilerseniz kolonların kotlarıyla oynayarak da bir düzenleme yapabilirsiniz. Kolon diyaloğunda üst kot: kolonun kat tavanındaki üst ucunun ne kadar yukarı çıktığı yada aşağı indiğidir. (+,-) Kot ise kolonun kat tabanındaki alt ucunun ne kadar yukarı çıktığı yada aşağı indiğidir. (+,-)

Geri