V11'i Online Satın Alın

Proje Ekte, B hatalarını gideremedim...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gencideci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gencideci

Etkin Üye
Projemi b hatası olmadan alabilmek için kolonların yeriyle baya bir oynadım. B hatası olmadan bir rapor almak istiyorum. 2. kat, 1. kat da hiç b hatası yok. zemin katta 1 adet 1. bodrum ve 2. bodrum da bir kaçtane var bunları gideremedim... 4.6 MB büyüklüğünde dosya. burası en fazla 4 mb dosya büyüklüğü kabul ettiği için upload edemedim linkten indirebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

TK147 temeli kolona bağlanmamış. Daha doğrusu temel bağlantıları ile ilgili bir çok sıkıntı var.
Geometri kontrolüne dikkat edin. Oradaki uyarıların çoğu çok çok önemli uyarılardır.
S12-17-18 kolonlarında düşey süreklilik hataları var.
Kirişten konsol?
Zemin kat tavanındaki bazı döşeme yükleriniz hatalı. 0.15 döşeme yükü vermişsiniz. Bu döşemeler muhtemelen üzerinde duvar da taşıyor. Üsteli bir de merdiven yerleştirmişsiniz. Merdiven yükleri olmadığı gibi duvar yükleri de düşünülmemiş.
K9 kirişini sürekli yapabilirdiniz. Yada en azından kolondan bağlayıp kaçıklık verseniz daha sağlıklı bir veri girişi olurdu.
K38-40 kirişleri kolona düzgün oturmuyor. Hakeza k12-13 14-15 kirişlerini kolona düzgün yerleştirin. Nasılsa nervür döşeme yapıyorsunuz.
Yarı rijit diyafram seçeneğini kullanınız.
Merdivenlerin mesnet koşulları hatalı.
Nervür süreklilikleri hatalı.
S10 s11 kolonları tek yönlü bağlı. Zaten nervür döşeme yapıyorsan neden diğer yöne de bağlamıyorsun?
Dubleks merdivenler ve döşemeleri "ben yaptım oldu" olmuş.
Analiz sonuçlarına bakarak "benim için yapı çözülmüştür ama şu birleşim konusunu da çözeyim ekstra olsun" bakış açısı içinde olduğunuzu görüyorum. Kolon kiriş birleşim önemli hatalardan biridir.

Projeyi değiştirdim b htalarını dzeltmek için. en aza bu şekilde indirebildim. Projenin daha iyi çözülmüş hali var. ben sadece b hatalarını bir şekilde çözmeye çalışıyorum. şuan bu projenin uygulanacak bir proje olmadığının farkındayım ama düzgün hali paftalandı zaten b hatası olmadan bir rapor alayım yeterli

Her şey bir yana kolon düşey sürekliliği problemini gidermeden bir şeyi düzeltebileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İster uygulama projesi olsun ister olmasın. İllede "B" hatası diyorsanız ekteki linkin 9. maddesini okuyup bilgilenebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Herkese merhaba,

N.Yılmaz'ın tüm tespitlerine her zamanki gibi katılıyorum. Upload edilen proje ne amaçla kullanılacak anlamadım, ama tasarım hatalarından ve kötü modellenmesinden dolayı kolon kiriş kesme güvenliği vb. sorunlar meydana gelmiş. Bir de "b hatası olmadan bir rapor alayım yeterli" demişsiniz ve işi rapora indirgemişsiniz, fakat bazı kiriş ve kolonlarda aşırı donatı yığılması var. İç kuvvetlere ve pursantajlara bakmadığınızı düşünüyorum.

Godfrey":1mask474' Alıntı:
Herkese merhaba,

N.Yılmaz'ın tüm tespitlerine her zamanki gibi katılıyorum. Upload edilen proje ne amaçla kullanılacak anlamadım, ama tasarım hatalarından ve kötü modellenmesinden dolayı kolon kiriş kesme güvenliği vb. sorunlar meydana gelmiş. Bir de "b hatası olmadan bir rapor alayım yeterli" demişsiniz ve işi rapora indirgemişsiniz, fakat bazı kiriş ve kolonlarda aşırı donatı yığılması var. İç kuvvetlere ve pursantajlara bakmadığınızı düşünüyorum.

Teşekkürler.

her zamanki gibi kibar ve yardım sever tavırlarınız için teşekkürler. Patron ile beraber projeye bakıp sorunları çözdük. tekrar teşekkür ediyorum.

Geri