V11'i Online Satın Alın

Proje Hakkında Birkaç Soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan brkayacan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese iyi günler.

Yeni mezun inşaat mühendisiyim ve IdeCAD ile analiz etmem gereken bir yapı var. İlk defa IdeCAD kullanıyorum. Proje dosyasını da buraya ekledim. Elbette bir sürü eksiğim vardır. Sizlerden ricam, düzeltilmesi gereken noktaları belirtirseniz bana çok yardımcı olmuş olursunuz.

Ayrıca analiz raporunda bütün deprem yönlerinde "Can Güvenliği" yazıyor olması ve Betonarme sekmesindeki kolon ve kiriş kısımlarında herhangi bir hata görünmüyor olması bu projenin bittiği anlamına gelir mi?

Yapılacak yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Döşeme kalınlıkların yanlış. 32 yapmışsın 32 nervür yüksekliği dahildir. o bölüme sadece plak kalınlığı yazılır bu da yükleri artırır.
32 cm döşeme kalınlığı verip kirişleri 30 cm yapmışsın, kirişleri de 32 yapman daha iyi olur.
k8-k10 32/25 değil 25/32 olacaktı sanırım. bana kalsa 50/32 daha makul. (kiriş yükseklikleri 30 cm den aşağı olamaz)
d6-d11 döşemeleri hesap aksı nervürlere dik yada paralel değil.
d26 tek nervür konsol olarak dizayn edilmiş, hatalı.
s114 s105 kolonları alt kattakilerle üst üste çakışmamış.
sb4 kolonu üstte daha büyük olmuş
k30-k14 tek biri kiriş olmalı
K59 kirişten konsol olmuş.
Bazı kirişleriniz kolonlara yeterince basmıyor. Yani kolonlar küçük kalmış kirişler çok geniş olmuş.
Geometri kontrolü yaptırın bir çok hatanızı orada göreceksiniz.
Yükleriniz hatalı. (örn iç ve dış duvar yükleri aynı, merdiven yükü yok)
Hatalı birleşimler var.
Dahada önemlisi sorduğunuz sorudan performans analizi yaptığınızı anlıyoruz. Eğer bu yeni bir projeyse performans analizi değil, normal analiz +betonarme yapmanız gerekir. Performans analizi mevcut (var olan) yapıların değerlendirilmesinde kullanılır.
Projenizde bir sürü hata var düzeltip yeniden deneyin.

NYILMAZ":2khhej8l' Alıntı:
Döşeme kalınlıkların yanlış. 32 yapmışsın 32 nervür yüksekliği dahildir. o bölüme sadece plak kalınlığı yazılır bu da yükleri artırır.
32 cm döşeme kalınlığı verip kirişleri 30 cm yapmışsın, kirişleri de 32 yapman daha iyi olur.
k8-k10 32/25 değil 25/32 olacaktı sanırım. bana kalsa 50/32 daha makul. (kiriş yükseklikleri 30 cm den aşağı olamaz)
d6-d11 döşemeleri hesap aksı nervürlere dik yada paralel değil.
d26 tek nervür konsol olarak dizayn edilmiş, hatalı.
s114 s105 kolonları alt kattakilerle üst üste çakışmamış.
sb4 kolonu üstte daha büyük olmuş
k30-k14 tek biri kiriş olmalı
K59 kirişten konsol olmuş.
Bazı kirişleriniz kolonlara yeterince basmıyor. Yani kolonlar küçük kalmış kirişler çok geniş olmuş.
Geometri kontrolü yaptırın bir çok hatanızı orada göreceksiniz.
Yükleriniz hatalı. (örn iç ve dış duvar yükleri aynı, merdiven yükü yok)
Hatalı birleşimler var.
Dahada önemlisi sorduğunuz sorudan performans analizi yaptığınızı anlıyoruz. Eğer bu yeni bir projeyse performans analizi değil, normal analiz +betonarme yapmanız gerekir. Performans analizi mevcut (var olan) yapıların değerlendirilmesinde kullanılır.
Projenizde bir sürü hata var düzeltip yeniden deneyin.

Hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İki sorum daha olacak hocam.

Merdiven yüklerini nasıl tanımlıyoruz? Normal analiz + betonarme dediğiniz Analiz sekmesi altındaki Analiz+Betonarme yazan yerde yapılan mı?

Son halini de bi kontrol ederseniz sevinirim. Linktedir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri