V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Proje Hakkında Görüşlerinizi Bekliyorum

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uygarru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Arkadaşlar, ilk betonarme projemi bitirme aşamasına geldim ufak bir kaç eksik kaldığını düşünüyorum, kısa süre içerisinde yapımına başlanacak. Rica etsem ekte eklediğim projede eksik veya yanlış yaptığım yerler var ise yardımcı olur musunuz ?
 

Ekli dosyalar

Merhaba,
-geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz.örneğin yönetmelikteki şartlardan biri olan minimum perde kalınlığı kat yüksekliğinin 1/16 sından az olamaz maddesine göre bodrum kattaki y yönündeki taşıyıcı deprem perde kalınlıklarını ayarlayınız. bodrum çevre toprak perdelerini subasman perde olarak işaretleyiniz bu hatadan kurtulmak için.
-duvar çizim komutuyla modellediğiniz duvarlarda hatalar var zemin kat tavan kotunda a aksının solunda duvar havada asılı kalmış,e aksının hemen sağındaki duvar radye temelden taşmış.duvar çizim komutuyla duvarları modellerseniz ilgili kirişlere duvar yükü tanımlamamalısınız.ya kirişlerde duvar yükünü dikkate almalısınız ve bölme duvarları döşemelere çizgisel yük olarak ya da yalnızca duvar çizim komutuyla modellerseniz kirişlere duvar yükü girmemelisiniz.
-s27 kolonu olarak modellediğiniz perdemsi elemanı sehven modellemiş olabilirsiniz.
-zemin sınıfına göre zemin parametrelerinde zemin birim ağırlığı hariç tutarsızlık var onu yeniden gözden geçirip kontrol edebilirsiniz.
-en üst kattaki çevre kirişlere basan duvar yoksa kirişlerdeki duvar yükünü kaldırabilirsiniz.
-analiz ayarları->genel ayarlar->4.8.5 iki yükleme durumu seçiniz.
-analiz ayarları->yük-güvenlik->ts500 ve ts 498 opsiyonlarını işaretleyiniz.
-genel betonarme parametrelerinden fiber beton opsiyonunu işaretleyiniz.
-bodrum kattaki çevre toprak perdelerine ya geoteknik rapordan statik ve dinamik toprak basıncı yüklerini alarak ya da tbdy 2018 bölüm 16.11 deki formüllerden ikisini hesaplayıp programa bu iki yükü tanımlayıp perde yatay yükü olarak etkitmelisiniz.bu yükleri programa tanımlamayı ve yatay yük olarak etkitmeyi araştırıp rahatlıkla yapabilirsiniz.

tavsiye ve önerilerim bu şekildedir.kolay gelsin,iyi çalışmalar dilerim.
 
Geri
Üst