Proje hakkında yardım yorum ?

cakilomer

Tanınmış Üye
Merhabalar ekte gönderdiğim projede çerçeveleri mümkün olduğu kadar güzel oluşturdum burulmayı da en alt düzeye çektim fakat kolonlardaki aşırı B hatalarını düzenleyemedim S2 ve S12 kolonlarının yönünü değiştiremiyorum mimariden dolayı onun dışında yönlerde sıkıntı yok. Sizlerden ricam projeye bakıp yorumlamanız en azından daha güzel nasıl oluştulabilir sistem şimdiden teşekkür ederim

saygılarımla
 

Ekli dosyalar

  • projeees.cde
    3.5 MB · Görüntüleme: 398
Sn cakilomer
ÖNERİLERİM:
-- Her iki istikamette deprem perdesi koyun,
-- Ek: KALIP PLANI 3 numara ile gösterilen yere ve simetrigine kolon koyun
-- 1 numara ile gösterilen: bina içi, konsol yapmayın. diğer taraf gibi perde olabilir,
-- 2 numara ile gösterilen: kolona çok yakın kiriş saplamayın
-- Yarı rijit diyafram çözerseniz (B) hataları azalıyor.
-- B hatalarını gidermek için KOLONLARDA b UYARISI MEVCUT. NASIL ÇÖZEBİLİRİM? önerileri uygulayın,
-- merdiven için ara kat kirişi konulabilir.
-- Kirişlerdeki, ve döşemedeki yetersizlikleri düzeltin

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

EK: KALIP PLANI
 

Ekli dosyalar

  • KALIP PLANI.png
    KALIP PLANI.png
    266.4 KB · Görüntüleme: 4,260
Ünver Hocam ilginiz için teşekkür ederim ama asansörün sağ tarafında giriş var ben koymuştum oraya fakat girişe denk geldiği için kaldırmak zorunda kaldım.O bölge için ne gibi çözüm üretebilirsiniz ? Kolonu da kirişe oturtmak istemiyorum Bununla ilgili ne gibi çözümler olabilir ?
Onun dışında diğer hataları düzelttim sayılır.

saygılarımla
 
Ömer Bey Merhaba,

B Hatası aldığınız kolonların kısa kenarlarını 30 cm yerine 40 cm yaparak hatayı giderebilirsiniz. 1. derece deprem bölgelerinde beton kalitesinin biraz daha yüksek olması gerektiğini düşünüyorum. Ben c25 ile yarı rijit diyaframlı analiz yaptım. B Hatalarını giderdim. Ayrıca 7 metre gibi büyük açıklıklarınız var. İsterseniz mimari ile uyum sağlayacak şekilde bir kez daha tasarımınızı gözden geçirin. İyi çalışmalar dilerim.
 
Selamlar,
Beton sınıfınızı C30 olarak değiştirin C20 betonunu münkün olduğunca kullanmayın hem eleman boyutlandırmasında hemde bu forumda paylaşılan yapı hataldırında bahsi geçen konulara yer vermemek için.
asansör kovasının sağ tarafınnda K11 kirişinin yerine panel yerleştir ve burdaki saplama kiriş yok olsun. Ayrıca 3. katta yukarı kısımda konsol üzeri bir konsol çıkmışsın bunu neden yaptın tek konsol olarak çıkamazmısın. kolon boyutlarını mimariyi görmediğim için yön olarak değiştiremediğini düşünüyorum. Sadece boyutları ile oyna kısa yöndeki büyütmelerini B sorununu azaltacak kadar artır.
merdiveni yerleştir ve yarı rijit çöz bence.
Ayrıca konsol üzerine konsol yapmayın tek konsol olrak çözün sistemi rahatlatırsınız.
 
İbrahim abi dediklerinizden bi sağ taraftaki kolonu yapamadım.Asansör sağında kalan kısımda giriş olduğu için diğerlerini düzenledim.Buna ne gibi çözüm üretebiliriz? saplama yapmak istemiyorum o kısımda .

saygılarımla.
 
Geri
Üst