Musa Talal
Yeni Üye
iyi günler bu projeyi staj yaparken çalışıyorumda projede hatam varsa yardıncı olabilirmisiniz
Bu linki görmek için izniniz yok.
Giriş yap veya üye ol.
Ayrıca analiz yaparken perde pursantajını 0.0025 olarak artırmak ister misiniz demişti buna evet diyerek analiz yaptım. Bu şekilde herhangibir sorun teşkil eder mi? çünkü perde enkesit alanları/taban alanı oranları x ve y yönünde 0.0025den büyük çıkıyordu neden o uyarıyı verdi anlayamadım. şimdiden teşekkürleriyi günler bu projeyi staj yaparken çalışıyorumda projede hatam varsa yardıncı olabilirmisiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İlk analizlerinizde 7.6.3.2. maddesine istinaden perde pursantajı 0,002'ye indirmiş olabilirsiniz.analiz yaparken perde pursantajını 0.0025 olarak artırmak ister misiniz demişti buna evet diyerek analiz yaptım. Bu şekilde herhangibir sorun teşkil eder mi?
cok teşekkur ederım verdıgınız bılgıler ıcın. yalnız o perdede bu şekilde tasarlamıştım. bodrum çevre perdesi olduğu için ve orada yaya kapısı olduğu için devamında perdesiz kısım otopark kapı girişi. Diğer türlü boşluk olan (duvar olarak çizdiğim kısım) kısımın üstündeki kirişi dediğiniz gibi yapınca perdeye saplanıyor gibi olduğundan tercih etmemiştim. bu şekilde kalmasıda sakıınca var mıdır? tekrar ilginiz için teşekkürlerİlk analizlerinizde 7.6.3.2. maddesine istinaden perde pursantajı 0,002'ye indirmiş olabilirsiniz.
Daha sonra oran sağlamadığı için tekrar analiz esnasında uyarı verilmiş ve 0,0025 ;'e yükseltmişsiniz. Bu bir sorun değildir.
Pursantaj azaltma işlemi tünel kalıp gibi taşıyıcı sistemi perdelerden oluşan binalarda denklem 7.14 koşulları sağlanırsa uygulanabilir fakat zorunluluk yoktur.
Aşağıdaki maddeleri inceleyiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 54799
Ekli dosyayı görüntüle 54797
Ekli dosyayı görüntüle 54796
Koşul sağlanmadığında aşağıdaki uyarı gelecektir. Evet'e basarak devam ediniz.
Ekli dosyayı görüntüle 54798
Perde üzerine kiriş tanımlamayınız.
Ekli dosyayı görüntüle 54800
Tamamdır çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yapacağım.Bu şekilde modellediğinizde kiriş ile perde arasında analiz modelinde bağlantı sağlanmaz. Perde donatıları çizimlerde kirişe ankraj olmaz.
Bu gibi problemler vardır.
Perdeyi döşeme kotuna çekip kirişi perde ucuna bağlamanız daha doğru olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 54806