V11.13 kullanıma sunulmuştur.

proje yardımı

lokmanaga

Yeni Üye
ekteki projemin birleşim hataları ve merdiven kovası ile ilgili tavsiyelerinizi bir de genel görüşlerinizi öğrenebilir miyim. Saygılar iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Projenizde rijit bodrum kat numarası -3 girilmeli.
Kolon kiriş birleşim güvenliği ile ilgili ekteki doküman faydalı olabilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

2 bodrum katı var yinede rijit bodrum kat numarası -3 mü olmalı birde radye yuksekligi zemin e.g. Nazaran yuksek degilmi

lokmanaga":36q2hqa9' Alıntı:
2 bodrum katı var yinede rijit bodrum kat numarası -3 mü olmalı birde radye yuksekligi zemin e.g. Nazaran yuksek degilmi
2.bodrum katta çevre perdeleri olmadığı için kat rijit kabul edilmez. Kat Genel Ayarlarında 2. Bodrum katın önünde -2 yazıyor. Bu nedenle üst rijit kat numarası -3 girilmeli.
Temel daha az yükseklik kurtarıyorsa azaltabilirsiniz. (80 cm. ye indirildiğinde bazı kolonlarda zımbalam uyarısı verdi)

Tesekkürler levent bey daha ekonomik bir sistem icin bir öneriniz varmı. Daha önce üst yapı etkilesimli temel tavsiyenizi uyguladım cok farketti

Sn lokmanaga

Proje için önerilerim.
1- Ekonomik öneri kolonların kısa kenarını 25 cm den en az 30 cm çıkarın. temelde zımbalama problemi azalır. temel kalınlığını azaltabilirsiniz.
2- Ek KALIP PL
hata1. asansör perdesi içindeki asmolen döşemeyi kaldırın.
hata2. kolondan kolona basan kirişleri tek isimle verin.( K298-K309 hatalı detay oluşturuyor.)
hata3. K310 kirişi yüksekliği daha az bir nervür kirişine saplanıyor. Uygulamada genelde yapılmaz. detaya bakarsanız hatalı. Bunun gibi birleşimlerde kiriş yükseklikleri aynı olursa veya saplanan kiriş yüksekliği az olursa doğru olur.
hata4. hata2 durum
hata5. nervür kirişleri kolonları mümkün olduğu kadarı ile ortalamalı.
hata6. statik olarak kurtarıyor ama; nervürler kısa kirişlere yüklenmeli
hata7. nervürle kısa kirişlere yüklenirse; asansör perdesi nervürleri kaldırılabilir, K344 kaldırılabilir.Bu kısımdaki gibi kirişlerin birbiri üzerine bindirilmesinden kaçınılmalı
2- radye temelde kolonların dışına 50 cm veya biraz daha fazla temeli büyültmek zemindeki oluşan yükü yaymak için daha iyi olur.
3- Üst yapı etkileşimli ve yarı rijit diyafram çözerseniz daha ekonomik sonuçlar çıkar.
4- 25/40 kirişleri ben en az 25/50 yapardım
5- çatı katı 6. KAT dahil kiriş üzerindeki duvar yükleri aynı. duvar yüklerini ve nervür üzerindeki duvardan dolayı hareketli yükler kontrol edilmeli
6- nervürlerin önünü kalıp planında 10/32 nervür koyarak kapatıp tip detay verin
7- Kolonlardaki (B) hatalarını düzeltin

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• KALIP PL.png
    KALIP PL.png
    245.1 KB · Görüntüleme: 9,077
Teşekkürler ünver bey modellerken dikkat etmedigim bir cok detay varmıs tavsiyelerinizle ilgili uyarlamalar yaptım sistem biraz daha rahatladı ama bir türlü yarı rijit analiz edemedim yazılım donuyor birde onu deneyince ne olacagını merak ediyorum. İyi calısmalar

Sn lokmanaga

Sizin sorununuz PC kaynaklanıyor olabilir.
Sistem gereksinimleri için
http://www.idecad.com.tr/
inceleyiniz.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

PROJE LİNKİ:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

merhabalar arkadaşlar meslekte daha yeniyim ve bulunduğum bölge açısından ilk büyük diyebilcem işimi aldım. kısaca projemden bahsediyim projede mal sahibinin isteği doğrultusunda tabiri caizse topal temel diye adlandırdığımız temel sekliyle oluşturdum projemi yarı bodrum+zemin+3 kat ve çatı şeklinde çatıda çelik profiller kullanıcaz kapatmak için o yüzden çatıda sadece kolonları devam ettirdim ( %33 çatı eğimini hesap ederek devam ettirdim kolonlarımı ) , bulunduğum bölge 1. derece deprem bölgesi, zemin sınıfı CZ4 diğer veriler zaten analiz ayarlarında mevcut.ancak şimdi benim sorum yada yardım istemekteki amacım: büyüklerim de belki yaşamışlardır bnm gibi daha yolun başındayken acaba eksiklerim yada hatalarım varmı diye..bu projede de acaba eksiklikler varmı diye düşünmüyo değilim.. siz forum üyelerinin bnm gibi daha yolun başında olan bu meslektaşınıza yardımınz dokunucağı düşüncesiyle bu projemi gönderiyorum.projemde analiz sonucu bi hatam yok ancak öneri veya tavsiyeler bekliyorum varsa tabi :)) bana yardımcı olacak bi arkadaş olursa projemi inceledikten sonra çokkk sevinirim en azından benm atladığım yada gözümden kaçan bişey varsa hatırlatır veya tavsiyede bulunur. şimdiden çok teşekür ederim hepinize...

Geri