V11'i Online Satın Alın

Projede bazı düğüm noktalarında kırmızı ok ile hata veriyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umut4444
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
projede sürekli farklı yerlerdeki düğüm noktalarında hata veriyor silip baştan çizdim genede hataları gideremedim yardımcı olursanız sevinirim projem ektedir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: pivot hatası giderilemedi

Bu hatalarda program 3 boyutta animasyonlu dev bir kırmızı ok ile hatanın nerede olduğunu gösteriyor :)

Sizin projenizde merdivenleri yapı ile birlikte çöz demişsiniz, ancak merdivenlerin yapı elemanları ile ilişkileri kurulmamış. Havada kalıyorlar. Ya bunları ayarlamanız, ya da analiz modeline merdivenleri dahil etmemeniz gerekir.

Ekli dosyalar

• analiz.jpg
    analiz.jpg
    653.3 KB · Görüntüleme: 227
Re: Projede bazı düğüm noktalarında kırmızı ok ile hata veri

ben merdivenlerin tamamını silip analiz yaptım hataların nerede olduğunu görüyorum zaten ama merdiveni silince başka yerlerde hata veriyor çözmüyör bir türlü sürekli farklı
düğümlerde hata vermeye başlıyor sonra

Merhaba,
-Eklediğiniz projede merdivenler dışında, 2. bodrum kattaki kolon yükseklikleri döşeme ve kiriş yükseklikleri uyumlu değil.
-Kolonlara izolatör tanımlanmış. Deprem İzolatörleri diyaloğunda izolatör parametreleri hatalı oluşmuş. Demo sürümünden kaynaklanan bir durum. Ayarlar/Deprem İzolatörleri Diyaloğunda Varsayılan satırını tıklayıp, default izolatör ayarlarını yükleyin. (Eski ayarları saklamayın) Bu işlemi yaptıktan sonra Deprem İzolatörleri diyaloğuna tekrar girmeyin. Kolonlara izolatörleri tekrar tanımlayın.

-Yukarda belirtilen düzenlemeler yapıldığında projede analiz yapılabilecektir.
-Yalıtımlı Bina taşıyıcı sistemleri TBDY 2018 1.3 maddesine göre tasarım gözetimi ve kontrolü hizmeti almak zorundadır. Deprem izolatörleriyle ilgili TBDY 2018 tasarım kontrollerini Sizin yapmanız gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• d_i.png
    d_i.png
    38.6 KB · Görüntüleme: 176

levent bey teşekkür ederim dediklerinizi yaptım proğram o şekilde çözdü fakat ben temel üzerine 150X150 kolonlar koyup 1.5 metre çıkıp daha sonra izalatör yerleştirip kolonlarımı 120X120 yaparak çözme imkanım yok mu acaba ? projeyi paylaştığım şekilde veya ona yakın herhangi bi model mantığı ile

umut4444":2xehdu84' Alıntı:
levent bey teşekkür ederim dediklerinizi yaptım proğram o şekilde çözdü fakat ben temel üzerine 150X150 kolonlar koyup 1.5 metre çıkıp daha sonra izalatör yerleştirip kolonlarımı 120X120 yaparak çözme imkanım yok mu acaba ? projeyi paylaştığım şekilde veya ona yakın herhangi bi model mantığı ile
400cm yüksekliğinde 2. bodrum kat 250 cm yüksekliğinde tanımlanıp kolon boyutları 120*120 olarak tanımlanıp, 150*150 boyutundaki kolonlar için 3. bodrum kat olarak 150 cm yüksekliğinde ayrı bir kat tanımlanabilir.

saolun levent bey teşekkür ederim şuan dediklerinizi yaptıgımda istediği şekilde analizi yapabiliyorum ve hata vermiyor.

Geri