V11'i Online Satın Alın

Projedeki aksaklıkları ve hatalar için yardım.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan FIRAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

FIRAT

Üye
Uğraştığım proje ile ilgili bazı sorularım var ve yanıtlarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.projenin bir kısmını ekledim.sistem deprem derzleriyle ayrılmaktadır.Sadece bir kısmını ekledim.Perdeyle çevrili yerlerden asansör boşluğu ve merdiven yeridir. SORU 1 Açıklıklar çok fazla olduğunun farkındayım fakat idecad de normal döşeme sistemiyle döşeme kalınlığını 20 cm seçtiğim zaman rapor kısmında hata vermiyor fakat 20 cm döşeme kalınlığı oldukça fazla geldi bana bir sorun olur mu yoksa mühendislik açısından nervürlü döşemeyi mi tercih etmeliyim. SORU 2 Mimari tasarım dan dolayı perde yerleştirmede pek alternatifim yok ve sistemi simetrik yapmak mümkün değil.bu sebepler den dolayı rijitlik merkezi ile kütle merkezi arasındaki mesafe fazla oldu.Bu sorun teşkil eder mi ve bu konuda önerileriniz nelerdir. SORU 3 analiz ayarlarında R katsayısını bu sistem için 6.50 yaptım bu bir hata mıdır yoksa böyle bir tanımlama yapmamda bir sakınca var mıdır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1)Açıklıklar fazla ama kabul edilebilir.Sistemin yorumunu mühendis olarak rapor kısmından irdeleyebilirsiniz.Sisteminizde başlıca göze çarpan sıkıntı burulma problemi.Bunu da problem olarak ele alıp almamak sizin insiyatifinizde bununla ilgili yönetmelik gerekli önlemleri alıyor.Burulmayı ortadan kaldırmak için perdeleri düzenli yerleştirmek lazım.
3)perdeler bi hayli kesme kuvveti alıyor şu durumda R katsayısı zaten 10-4as zaten 6.50 civari bi değer çıkıyor bi problem yok.
B hatalarınız olan kolonları ortalarsanız sistem daha da rahatlar
saygılar.

Projemi incelediğiniz ve yanıtladığınız için öncelikle teşekkür ederim. Perde yerleşimindeki sıkıntı aslında kafamı karıştırmıştı. Sistem perde yerleşiminde bana pek olanak sağlamıyor mimari açıdan. Yeni olarak proje çizimine başladığım için pek emin olamadığım yerleri sordum. Perdeler konusunda biraz daha uğraşamam lazım burulma eskisini azaltmak için. Döşeme konusunda tercihi istek doğrultusunda yapacam.

Geri