V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Projem Analiz Sırasında Hata Verip Kapanıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ghost_13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Projemde Sistemi çözemedim program analiz esnasında iken ResponseX ve Y hesabına geldiğinde aniden 'idecad çalışmayı durdurdu' diyor ve kapanıyor.Nasıl bu durumdan kurtulabilirim ve tam olarak analizi tamamlatabilirim? birde iki adet kolonda kiriş birleşim kesme güvenliğini sağlatamadım 'bj' projeye baktıgınızda mimariden dolayı değitiremiyosunuz,kolon yönleri ilede oynadım ama olmadı.2 kiriş için 'fck' da değiştiremem.bir buna ve gördüğünüz başka hata varsa onlara değinirseniz sevinirim.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
... /QEqsM.rar projeye bu linkten ulaşabilirsiniz.
Sağlık ve Esenlikle.!

Verdiğiniz link problemli... Kontrol eder misiniz?

Betonarme bölümünde yazdığınız mesajdaki projeniz midir bu projeniz?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

O proje ise analiz sırasında herhangi bir kapanma oluşmuyor.

evet o projedir...benim bilgisayarımda neden analiz esnasında program kapanıyor..anlayamadım..bide hata varsa bildirirmisiniz..2 adet birleşim kesme güvenliği sorununada bi çözüm öneriniz varmı

ghost_13":1b208az5' Alıntı:
evet o projedir...benim bilgisayarımda neden analiz esnasında program kapanıyor..anlayamadım..bide hata varsa bildirirmisiniz..2 adet birleşim kesme güvenliği sorununada bi çözüm öneriniz varmı

Projenizin analizi Windows 7 64 bit 8 Gb belleğe sahip bir bilgisayarda yapılabiliyor.
Analiz modeline döşemeler ve merdivenler de dahil edildiği için kullandığınız bilgisayardaki bellek yetersiz geliyor olabilir.
Tüm döşemeleri seçip Özellikler / Statik sekmesinde sonlu eleman genişliğini 50cm yaparak analiz yapmayı deneyebilirsiniz.

Analiz ayarları --Genel ayarlarda bulunan tam rijit diyafram modelini kullanarak analiz yapmayı deneyebilirsiniz.

Kolon kiriş kesme güvenliği ile ilgili Yasin Bey size doküman önermişti.. Kolon bj'sini arttırmaktan başka bir seçenek görünmüyor.

Kolon kiriş kesme güvenizliğie yol açan 1. etmen K93 kirişinin düşey yüklemeden dolayı mesnet donatısının fazla çıkması .... Genel olarak bütün kirişlerinizde 20'lik duvar yükü girdiğinizi gözlemledim. Butün duvarlarınız 20'lk değilse, duvar yüklerini olması gerektiği gibi düzenlerseniz, sistemin yükleri azalacağından bir rahatlama sağlayabilirsiniz.

Benzer şekilde hareketli yük değeri tüm döşemelerde 500 kg/cm2 alınmış. Binanın kullanım amacına göre bu değerin uygun olup olmadığına TS498'den bakabilirsiniz.

Mod sayısı yetersiz görünüyor. Mod sayısını arrtırın.

S179 ve S180 kolonlar 35/85 ve K aksı üzerindeki kirişler 35/60 yapılırsa, kolon kiriş kesme güvenliği S179 ve S180 kolonlarında sağlıyor. Kirişlerin kaçıklıkları, "tanımlı=20 cm", kolonların kaçıklıkları, S179 20/20 cm, S180 15/15 cm olacak.

İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    133.5 KB · Görüntüleme: 10,219
Yasin Bey, çok teşekkür ederim evet söylediğiniz gibi bellek yetersizliğindenmiş.Döşemede sonlu eleman genişliğini 0.5 yaptığımda kurtarıyor, şuanda yarı rijit analizi yaptırabiliyorum ve program analiz esnasında kapanmıyor.(0.25'e göre daha az parçaya bölünmesi sonucun hassasiyeti açısından sakınca doğurmaz sanırım??)...

Hakan Bey çok teşekkür ederim . 'Dinamik Analizde Mod Sayısı Yetersiz' hatası veriyo..Bunu yapı ağacını kullanarak ''Modal Analiz->Modal Analiz Durumları->Yeni Modal Analiz Durumu'' dan yeni bir tane oluşturup 'Mod sayısını' bu pencereye yazıpmı yapacagız..Yoksa programın kendi analiz sırasında ismini 'Modal' olarak gösterdiği mod sayısı 18 olanı mı artırcaz öyleyse nerden artırcaz?..Aslında bana çok mod sayısı yetersizliğinden kaynaklanıyo gibi gelmiyo...çerçevede hatalı oluşturulsa geometri kontrolünde yada raporda hata verirdi sanırım??

Bir diğer sorumda bu projede ortada yer alan gerek heliks merdivenin kalınlığı olsun gerekse diğer merdivenler olsun kalınlığı 5 cm kadar indirdiğimde dahi hata vermiyo,yada hata veriyosa 'merdiven raporları' veya 'betonarme' kısmında ben göremiyorum...Merdivenlerimi tanımladığım Mesnetlenme koşullarına göre hatasız olduğunu nasıl anlayabilirim.Yada Projemdeki merdivenler hatalımı?nasıl kesin emin olabilirim.
Yardımlarınız İçin Teşekkür Ederim Sağlıcak ve Esenlikle..

ghost_13":ogkf5b0p' Alıntı:
Yasin Bey, çok teşekkür ederim evet söylediğiniz gibi bellek yetersizliğindenmiş.Döşemede sonlu eleman genişliğini 0.5 yaptığımda kurtarıyor, şuanda yarı rijit analizi yaptırabiliyorum ve program analiz esnasında kapanmıyor.(0.25'e göre daha az parçaya bölünmesi sonucun hassasiyeti açısından sakınca doğurmaz sanırım??)...
Hayır doğurmaz...

Hakan Bey çok teşekkür ederim . 'Dinamik Analizde Mod Sayısı Yetersiz' hatası veriyo..Bunu yapı ağacını kullanarak ''Modal Analiz->Modal Analiz Durumları->Yeni Modal Analiz Durumu'' dan yeni bir tane oluşturup 'Mod sayısını' bu pencereye yazıpmı yapacagız..Yoksa programın kendi analiz sırasında ismini 'Modal' olarak gösterdiği mod sayısı 18 olanı mı artırcaz öyleyse nerden artırcaz?..Aslında bana çok mod sayısı yetersizliğinden kaynaklanıyo gibi gelmiyo...çerçevede hatalı oluşturulsa geometri kontrolünde yada raporda hata verirdi sanırım??
Programın 'Modal' olarak gösterdiği yerde mod sayısı arttırın.

Bir diğer sorumda bu projede ortada yer alan gerek heliks merdivenin kalınlığı olsun gerekse diğer merdivenler olsun kalınlığı 5 cm kadar indirdiğimde dahi hata vermiyo,yada hata veriyosa 'merdiven raporları' veya 'betonarme' kısmında ben göremiyorum...
Program, kabuk analizi sonrasında bulduğu eğilme momentlerini kullanarak, merdiven parametrelerinde verilen minimum donatı oranlarına göre donatılandırma yapar. Üst sınırları sizin kontrol etmeniz gerekiyor. Ayrıca programda, eğrisel hesap aksı tanımlamayamıyoruz. Helisenik merdivendeki nomentler, düz olarak tanımladığınız hesap aksı üzerindeki momentlerdir. 3B çerçevede en büyük moment değerlerine bakmakta fayda vardır.

Merdivenlerimi tanımladığım Mesnetlenme koşullarına göre hatasız olduğunu nasıl anlayabilirim.Yada Projemdeki merdivenler hatalımı?nasıl kesin emin olabilirim.
3 boyutlu çerçeve görüntüsünde, merdivenin çevre elemanlara bağlanıp bağlanmadığını görebilirsiniz.

Analiz Esnasında açılan pencerede İstenen mod = 18 yazan yeri mi değiştircez.Kusura bakmayın anlamadım?...4 katlı 4 dilatasyonlu bi yapı için mod hatası vermesi normalmi?

ghost_13":hnv735pj' Alıntı:
Analiz Esnasında açılan pencerede İstenen mod = 18 yazan yeri mi değiştircez.Kusura bakmayın anlamadım?...4 katlı 4 dilatasyonlu bi yapı için mod hatası vermesi normalmi?

Yapı ağacı/Modal analiz/Modal analiz durumları/Modal satırını çift tıklayın. Mod sayısını arttırın.

Projenizde her katta birden fazla rijit diyafram bulunmakta... Mod sayısı yetersiz kalabilir ve kalmış da...

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    143.7 KB · Görüntüleme: 10,175
Sorun çözülmüştür tekrar teşekkür ederim..Sorunun sebebi Modal Analiz çıktılarının projenin kayıtlı oldugu D diskinde yeterli disk alanı bulamamasından dolayı kaydedememesi ve o yüzden analizden sonra 'Modal' isimli bi datanın oluşmaması...Teşekkürler..

Projenizin analizi Windows 7 64 bit 8 Gb belleğe sahip bir bilgisayarda yapılabiliyor.
Analiz modeline döşemeler ve merdivenler de dahil edildiği için kullandığınız bilgisayardaki bellek yetersiz geliyor olabilir.
Tüm döşemeleri seçip Özellikler / Statik sekmesinde sonlu eleman genişliğini 50cm yaparak analiz yapmayı deneyebilirsiniz.

Analiz ayarları --Genel ayarlarda bulunan tam rijit diyafram modelini kullanarak analiz yapmayı deneyebilirsiniz.
Yasin Bey bende de aynı sorun var ama dediklerinizi yapmama rağmen olmadı. sonlu eleman genişliği sekmesi yoktu. analiz yaparken analiz tamamlandı yazısından sonra kapanıyor. Ve çizim sırasında da normalden fazla kasmaya ''yanıt vermemeye' başladı. uygulama ayarlarından birşey yapabilir miyiz acaba? ( bilgisayarım ortalama bir bilgisayar, kötü değil yani.)

Ekli dosyalar

Geri