V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

PROJEMDE BİLGİ EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLI SORUNLAR VAR

Merhaba arkadaşlar, projemde iki katlı olmasına rağmen çok donatı atıyor, etriyeler sık olyuor ve genel olarak işlerimin çoğunda çok donatı atmış sorunuyla karşılaşıyorum. çözüm yada mantık hatası var mı? Program parametrelerini mi tam bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Döşemeye bağlantı sorunu olan kolonlarınız var. Deformasyonlardan incelerseniz görebilirsiniz.
Bu gibi durumların kontrolü için analiz modeli ve deformasyonlar incelenmelidir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
1753874373843.png
Döşeme kenarı düğüm noktasını kolonun milimetrik olarak dışına taşırsanız sorun düzelmektedir.
1753878664139.png

Döşeme, perde ve radye temellerde son analizlerinizde sonlu eleman genişliklerini 20-25cm civarına indirin.

Geometri kontrolündeki hatayı düzeltiniz.
1753879059475.png

Projenizde bir perde var ve bundan dolayı devrilme momenti oranları sağlanmadığı için R=5.6 alınıyor.
Perdesiz çözüm yapılacak şekilde modelde düzenleme yaparak R=8 alarak projenize devam etmeniz daha ekonomik sonuçlar çıkarabilir.

Merdivenleri analiz modeline dahil ediniz. Küçük projelerde sonuçları etkileyecektir.

etriyeler sık olyuor ve genel olarak işlerimin çoğunda çok donatı atmış sorunuyla karşılaşıyorum.
Kolonlarda Ø14 kullandığınız için 6Ø koşuluna göre 6*1,4 = 8cm etriye aralığı çıkmaktadır.
Kolon boyuna donatı çapını arttırarak bu koşulu aşabilirsiniz.

Bindirme bölgesinde ise min kolon kesiti 35cm/3 = 12cm aralık çıkıyor proje genelinde

1753879663716.png

Geri