V11'i Online Satın Alın

Projemde hata eksik var mı?

Re: Arkadaşlarr acilll hata eksik var mıııı..

Sn Karmnl1158
Önerilerim:
-- Geometri kontrolundaki hataları giderin,
-- Mod sayısını artırın,
-- Kolonlardaki (B) hatalarını giderin,
-- Merdiven mesnetlerini doğru tarifleyerek yarı rijit diyafram olrak çözün, veya yüklerini dogru alıp rijit diyafram olarak çözün,
-- Merdivenler için ara kat kirişi koyun,
-- Temel yüksekliğini artırın,(70 cm'den az olmasın)
-- Asansör perdelerini S13 ve S14 bağlayın,
-- 3. katta (mavi renkli ve komşu) döşemelerin kalınlığını artırın, Ek: kalıp planı.
--İşaretlediğim kolonları döndürün diğer kirişte bassın,
-- D9 döşeme kalınlığını artırın.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• KALIP PLANI.png
    KALIP PLANI.png
    239 KB · Görüntüleme: 6,507
  • bbbb.cde
    bbbb.cde
    1.4 MB · Görüntüleme: 436

Sn Ünver abi;
Öncelikle projemi incelediğiniz için teşekkür ederim projeyle alakalı bir kaç daha sorum olcaktı abi;
projemdeki 3. kat konsol döşemede alın kirişim var eğik kot farkından dolayı analızde bi sıkıntı çıkmadı ama sıkıntılı bir statik çözüm gibi başka bir çözüm öneriniz var mı
Yine 3. kat eğik döşememde döşeme kalınlığım yetersiz geliyor araya saplama kiriş atmama rağmen 15 cm döşeme kalınlığı yetersiz gelmekte projedede mevcut abi
Yapı ağacından temelimin nasıl yük alıp almadığını temelimin ne kadar güvenli olduğunu yapı ağacından nasıl anlarım.
Sn ÜNVER abi şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Merhaba,

Ünver Bey' in verdiği bilgilere ek olarak, veri girişine yönelik tespit ve öneriler aşağıdaki gibidir;

-3. Kattaki D24 döşemesinin kotu bağlandığı K12 kirişi ve P01 paneli ile uyumlu değil. Döşemenin bu kenarları boşta kalacaksa panel ve kirişin birkaç cm içerisinden döşeme kenarı çizilebilir.
-3. Katta K12 kirişi K41-P5 arasında tek parça girilmiş. P4-P5 arasında farklı isim verilmeli. (diğer katlarda da aynı şekilde)
-2.kat K39 kirişinin altında döşeme kenarı parçası var.
-2. Kat K25 kirişi K52 kirişine bağlanmıyor.
-D9 döşemesinin donatı aksları 2. katta olduğu gibi düzenlenebilir.
- 7-11 aksları arasındaki düz kollu merdiven hatalı. Her iki kolunda basamak numaraları 1 den başlıyor. Merdiveni aşağıda linki verilen videoda olduğu gibi oluşturabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

3. kata tavanındaki eğik döşemelerin donatı aksları üstte+altta düz donatı olarak düzenlenebilir.
*P03 paneli altındaki sürekli temel panelin her iki düğüm noktasından bağlanmalı. Ayrıca P03 ten P01 e bağlanan sürekli temel ile radye döşeme birlikte çözülmez. P01 farklı kotta olduğu için temel P01 den gelen tesirleri almaz. Sürekli temeller örnek olduğu gibi tanımlanabilir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sn Karmnl1158
Karmnl1158":9505alor' Alıntı:
projemdeki 3. kat konsol döşemede alın kirişim var eğik kot farkından dolayı analızde bi sıkıntı çıkmadı ama sıkıntılı bir statik çözüm gibi başka bir çözüm öneriniz var mı
Bence endişe edecek bir şey yok.
Yine 3. kat eğik döşememde döşeme kalınlığım yetersiz geliyor araya saplama kiriş atmama rağmen 15 cm döşeme kalınlığı yetersiz gelmekte projedede mevcut abi
Kırılma çizgisindeki döşeme kenarlarını sil, kiriş koy, döşeme oluştur problem kalmaz.(ben yaptım problem kalmadı.)
Yapı ağacından temelimin nasıl yük alıp almadığını temelimin ne kadar güvenli olduğunu yapı ağacından nasıl anlarım.
Yapı ağacından, radye döşeme sonuçlarını aktif hale getirerek inceleyebilirsin.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Sn Ünver abi çok teşekkür ediyorum söyledikleriniz eksiklerimi tek tek değerlendirip uyguluycam öncelikle böyle sizin gibi bilgili abilerimizin bizim gibi yeni mühendislere destek ve yardımcı olması bizim için çok önemli ve çok değerli sayglıarımla.

Sn Levent Özpak abi söylediklerinizi değerlendirip daha düzenli hale getircem teşekkür ediyorum.Bizim için bu form vazgeçilmez yaptığımız projenın eksiklerini hatalarının veya daha sistemli düzenli olması ,bir kişiden geçmesi başka on kişinin inceleyip irdelemesi başka öncelikle bu konuda hassasiyet gösteren size ve idecad forum'a çok teşekkür ediyorum.

Ben 36 senedir mühendisim yapıyorum.
Erzincan, Adapazarı ve Dinar depremlerini yerinde inceledim.
İnsan hayatının ne kadar önemli olduğunu, küçük bir mühendislik hatasından dolayı ne canlar gittiğini gördüm.
Sizin gibi öğrenmeye hevesli mühendisleri gördükçe yarınlarımızın daha iyi olacağını düşünüyorum.

İşleriniz kolay gelsin. Hayırlı işleriniz olsun.
Ünver ÖZCAN

Geri