V11'i Online Satın Alın

Projemde herhangi bir hata var mı idecad de ilk çizimim

Merhaba arkadaslar idecad de ilk çizimin bina önem katsayım 1,5 ve yapıyı yüksek sünek çözmek istiyorum kolon boyutları ile kurtarıyor ama bana biraz güvensiz tarafta kalıyorum gibi geldi yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla..

Projenin güvensiz tarafta kalma şansı yok. Aksine bir çok şey abartılmış.
Kolon kesitleri bence büyük.
Beton kalitesi yüksek.
Kiriş kesitleri yeterli,,
Kiriş yükleri abartılı fazla,
döşeme kalınlıkları yeterli
Hareketli yük azaltma katsayısı uygulanmamış,
Çerçeve süreklilikleri iyi,
Akslar düzgün,
Daha ne olsun :)
Biraz her şey israf boyutuna gitmiş. Demir fazla çıkar, beton fazla ve kaliteden dolayı maliyet fazla olur.
Sadece p1 perdesi anlamsız bir yerde duruyor. Kendisine düşey doğrultuda hiç bir kiriş bağlanmamış ve kendisine bağlanan kirişler saplama olmuş.Ve k51 kirişi kirişten konsol olmuş.

NYILMAZ":1s7t2rcr' Alıntı:
Beton kalitesi yüksek.
Akslar düzgün,
Biraz her şey israf boyutuna gitmiş. Demir fazla çıkar, beton fazla ve kaliteden dolayı maliyet fazla olur.
Sadece p1 perdesi anlamsız bir yerde duruyor. Kendisine düşey doğrultuda hiç bir kiriş bağlanmamış ve kendisine bağlanan kirişler saplama olmuş.Ve k51 kirişi kirişten konsol olmuş.
Cok tesekkur ederim ilginizden dolayida benim birkactae daha sorum olacak saplama kiris bu projede sikinti yaparmi birde kiris ve doseme yuklerini nasil almaliydim vede yukleri boyle fazladan alip donati pursantajini artirmamizla yapimiz suneklikten uzaklasirmi

Cok tesekkur ederim ilginizden dolayida benim birkactae daha sorum olacak saplama kiris bu projede sikinti yaparmi birde kiris ve doseme yuklerini nasil almaliydim vede yukleri boyle fazladan alip donati pursantajini artirmamizla yapimiz suneklikten uzaklasir miyim

NYILMAZ":1mwfr119' Alıntı:
Beton kalitesi yüksek.
Akslar düzgün,

hareketli yükü azaltma katsayısı nasıl uygulanıyor yardımcı olurmusunuz.ben 0,6 aldım biliyorum kat parametrelerine girince hyk 0,6 gösteriyor bu azaltma işlemi görmüyormu y

Geri