V11'i Online Satın Alın

Projemde Tek bir Perde de Perde Kesme Güvenliği Katası

gencideci

Etkin Üye
Daha önce nervürlü olarak yaptığımız bir proje için kat yüksekliği bodrum ile beraber (bodrum rijit ise sayılmıyor) 17.70'i geçtiği için kirişli veya kaset çözülecek dendi yapı denetim tarafından

kasetli olarak tekrar çözdük bi kaç kolon hatası verdi. sadece bodrum katta büyütterek aştım. fakat zemin katın bir perdesinde "kesme güvenliği sağlamıyor" hatası veriyor.

projemi aşağıdaki linkte verdim. fikir ve önerilerinizi bekliyorum...

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Çalışma.ide10.html

Merhaba;

- Öncelikle çift doğrultulu dişli döşeme için ts500 deki konstrüktif şartlara uymalısınız. Yani diş aralıklarınızı her iki yönde max 70cm seçmelisiniz. Sizde 100cm seçilmiş.
- TBDY2018 sihirbazını kullanarak uygun sistem seçimi ve uygun R ve D seçimi yapmalısınız. (karma sistem seçimi için yeterli perdeniz yok, yüksek sünek sistem seçiniz)
- Perde gövde etriye çapını minØ12 kullanınız.
- Son katta asansör platformu için üst kot verdiğiniz perdeyi çizimlerde konstrüktif olarak uzatınız yada sisteme asansör makine dairesi tanımlayarak yapınız.
- Merdiven modellemeniz ve merdiven mesnet tanımlamanız hatalı düzeltiniz.
- Kalıp planlarınızda düzenleme yapınız, kirişlerinize süreklilik sağlanacak şekilde kaçıklık veriniz ve kiriş yönlerinizi gözden geçiriniz. Gerekirse değiştir menüsünden Kiriş-Temel / Obje Yönü Belirle komutuyla süreklilik sağlanacak şekilde düzenleme yapınız. Çok fazla ve gereksiz açılı girilmiş kirişleriniz var mümkün mertebe kirişleri x ve y eksenlerinde giriniz, bunun için kolon boyutlarınızı revize etmeniz gerekecek.

Saygılarımla.

Geri