V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Projemdeki hataları düzeltemiyorum

Öncelikle geometri kontrolü yapıp oradaki verileri irdeleyin. Ben yaptığımda şu hataları gördüm;
1-S24 ve S25 kolonları bütün katlarda bodrum, zemin ve 2. katta 70/70 iken 1. katta 60/60 yapılmış. Bir üst kattan daha küçük olduğu için hata veriyor.
2-Bodrum çevre perdelerinizde toprak yükü varsa bunları tanımlamayı unutmayın
3-Saplama yapılan kirişi kendisinden daha az zayıf bir kirişe bindirmeyin. (105/45 ebatındaki bir kirişin 90/45 ebatındaki bir kirişe bağlanması gibi)
4-Mesh aralıklarınızı 50 cm den fazla girmeyin
5-Bodrum katı 70 cm yüksekliğinde girmişsiniz ancak asansör ve merdivenin etrafındaki perdelere alt kot vermediğiniz için (kolonlara yaptığınız gibi) temel bağlanmamış. Ayrıca neden bodrum kata 70 cm yüksekliği tanımlayıp bütün kolon/perde/radye döşeme elamanlarına alt kot girip 185 cm yaptığınızı anlayamadım. Direk kat yüksekliğini 70+185 cm girmeniz daha doğru olacaktır.
6-Bodrum perdesinde açtığınız kapı boşluğunu ya açmayın yada kapıya denk gelen kısımda perdeyi iptal edip kirişle bağlayın kapı üstünü
7-Tavsiyem asansörün ve merdivenin üç tarafını perde yapın
 
projemdeki hataları düzeltemiyorum, acilen düzeltmem lazım yardımcı olabilecek var mı arkadaşlar?1760692595269.png
1760692595269.png
ekdeki kolon sürekliklerinizi düzeltiniz.

Kaset döşeme çizmişsiniz. saplama yapmanızı gerektirecek bir durum yok saplama kirişleriniz ana kirişinizden daha büyük, tavanda kirişleriniz gözükmeyeceği için en azından bu kısımda kiriş kolonları böyle bağlayabilirsiniz kiriş ve kolon ebatlarınızı kontrol ederek.
projede tasarımsal olarak baştan kontrol edebilirsiniz. profesyonel yardım almakdan kaçınmayın 3-5 yıl sonra bunları neden böyle yaptım dememek için.
asansör perdeleriniz temele kadar inmemiş kotlarda bir problem var. Subasman kat tanımlama kistiyorsanız ya kat olarak girip döşeme girmelisiniz, yada kat yüksekliğine ekleyip o şekilde subasman yapmalısınız
1760692992589.png

1760692704321.png
 
Geri
Üst