V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Projeme Yardım Lütfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yapikar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yapikar

Yeni Üye
Merdiven ara sahanlık krişinin bağlı olduğu S07,S09,S011,S013 Kolonlarını bir türlü kurtaramadım. İnceleyip yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not: dosya sıkıştırılarak kaydedilmiştir. Proje kültür binasıdır, döşemelerin içinde 20 lik duvarlarımız vardır. Mimariden dolayı perdeli sistem pek mümkün deil.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Projenizde ara sahanlık döşemelerin kotu bağlandığı kirişlerle uyumlu değil.(Geometri kontrolünde uyarı olarak veriliyor) Bu döşemelerin kiriş olmayan kenarı döşeme kenarı kullanılarak oluşturulmalı.(Veya döşeme tanımlamak yerine ilgili kirişlere yük tanımı yapılabilir.)

Ara sahanlık döşemeleri silindiğinde veya rijit diyafram olarak çalıştırılmadığında kolonlardaki max pursantaj sorunu çözülüyor. KAs(-) uyarısı etriye yetersizliğinden kaynaklanıyor. Donatı seçimi diyaloğunda kolonlarda 12 lik etriye çapı işaretleyerek analiz yapıldığında sorun çözülüyor.

Bunun dışında zemin katta D89, 1. katta D99 döşemelerinin nervürleri diğer döşemelerle sürekli olarak tanımlanmamış. Bazı kolonlardaki birleşim kesme güvenliği (B) sorununun çözümü için de ekteki birleşim.pdf dosyasını inceleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Projeyi ben analiz ettim, kolonlarda bir sorun çıkmadı. Versiyon 7.020 . Nasıl oluyor?

Geri