V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

projeninin değerlendirilmesi

2 katlı betonarme mevcut binanın üstüne 2 kat çelik yapı ilave yaparak analiz tasarımı yaptım ve doğrusal performans analizi yaptım. analiz modellerinde eksik ve gözden kaçırdığım yanlış yaptığım biryer var mı yardımcı olur musunuz.
birde kesme kuvveti raporlarında çelik kısmında -nan(ind) anlamı nedir. yardımcı olursanız senivirim.

Ekli dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    89.7 KB · Görüntüleme: 7
  • b+ç.cde
    b+ç.cde
    12 MB · Görüntüleme: 0
Merhaba projenize teknik destek merkezinden yanıt verilmiştir. Aynı cevabı burada da yzıyorum.

ideCAD statik içerisinde çelik yapıların performans değerlendirmesi yapılmamaktadır. Çelik yapıların olduğu katlarda betonarme herhangi bir eleman olmadığı için program bu şekilde bir sonuç çıkartmış. ideCAD Statik içerisinde çelik yapı elemanlarının performans değerlendirmesi bulunmadığı için bu projede performans analizi yapılmamasını öneriyoruz.

Proje anlamında,

Kolonların zayıf eksenlerinden bağlanan kirişler için moment çerçevesi taşıyıcı sistemi teşkil edilmemesini öneriyoruz. Kolonların zayıf eksenleri kirişlerden güçsüz olduğundan bu şekilde bir moment aktaran çerçeve taşıyıcı sisteminin bu şekilde teşkil edilmemesini öneriyoruz.

1741789304625.png

Bu noktada bazı kolonların yönleri (örneğin aşağıda işaretlediklerim) 90 derece çevrilere hem X hem Y yönü için moment çerçeveleri teşkil edilebilir.
1741789322460.png
Ya da X yönü için merkezi çaprazlı çerçeveler kullanılabilir.

Saygılarımla…

Geri