V11'i Online Satın Alın

Projeyi çözdüremiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkanka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erkanka

Yeni Üye
merhabalar ilk büyük projemde resmen çuvalladım ve kafayı yicem..
Nerde hata yapıyorum sürekli hata veriyor ilgilenip yardım eden olursa minnettar kalırım sagolun...
dosya:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Öncelikle geometri kontrolü yaptırın. Program hata listesini veriyor. Geometrik hataları düzeltin.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    111 KB · Görüntüleme: 3,457
hakan bey ilginiz için teşekkür ederim.Düşey süreklilik hatalarını giderdim,zaten geometrik analizdeki hatalrın çoğuda kiriş genişliğinin 20cm olmasından ve zemin kattaki kot farkından (20/72)lik kirişlerden...Benim asıl sormak istediğim taşıyıcı sistem nasıl?bazı kirişler aşırı donatıya boğuluyor ve haliyle pursantaj hatası veriyor.Bi kaç kere bahsetiğim kirişleri silip yeniden girmeme rağmen düzelmiyor.Sebebi ne olabilir?Teşekkürler

erkanka":1xrwiqlv' Alıntı:
hakan bey ilginiz için teşekkür ederim.Düşey süreklilik hatalarını giderdim,zaten geometrik analizdeki hatalrın çoğuda kiriş genişliğinin 20cm olmasından ve zemin kattaki kot farkından (20/72)lik kirişlerden...Benim asıl sormak istediğim taşıyıcı sistem nasıl?bazı kirişler aşırı donatıya boğuluyor ve haliyle pursantaj hatası veriyor.Bi kaç kere bahsetiğim kirişleri silip yeniden girmeme rağmen düzelmiyor.Sebebi ne olabilir?Teşekkürler

Projenin son halini eklerseniz, projenizi değerlendiririz.

Projeyi görmedim ama kirişlerin dar kenarının 20 cm olduğunu yazılardan anladım. yönetmelik derki Taşıyıcı olan elemanların (yatay ve düşey) dar kenarı 25 cm den az olamaz kesitlerin dar kenarı 25 cm getirilirse bazı sorunlar çözülür.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

projeyi son haliyle ide 7de çözdürebilirken ide 8de bircok geometrik ve analiz hataları alıyorum.
Zemin katta bodrum perdelerinin devam etmediği yerde haliyle kiriş atıyorum hatalı kiriş panel birleşimi uyarısı alıyorum düzelmiyor.
zemin kat S03 kolonundan konsola 72cmlik kiriş atmam lazım kot farkından dolayı kesme güvenliği sağlanmıyor hatası alıyorum atamıyorum vs...
20lik kiriş ve perdeler elbette uygun değil ama başka hatalar olmasa 20 lik kirişlerle de projenin çözdürülebileceğini düşününüyorum.
Tekrar bakıp yol gösteren olursa sevinirim..teşekkürler

Geri