V11'i Online Satın Alın

Pursantaj hatasi

K24 VE K35 KİRİŞLERİMDE PURSANTAJ HATASI ÇIKIYOR. KİRİŞLERİMİ 55/30 BOYUTLARINA BÜYÜTTÜĞÜMDE SORUN ORTADAN KALKIYOR. ANCAK ÇOK FAZLA DONATI ÇIKIYOR . PURSANTAJ HATASI VERMEMESİ İÇİN VE DONATININ AZ ÇIKMASI İÇİN ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM. PROJE EKTEDİR.

Ekli dosyalar

• XX.rar
    XX.rar
    4 MB · Görüntüleme: 111
Merhaba
Önerilerim
--Nervür ve Kaset döşeme üzerine tanımlanan çizgisel ve noktasal döşeme yükleri 8 Versiyonda da tam rijit diyafram çözümde dikkate alınmamaktadır.
--Yarı rijit diyafram olarak çözüm yaparsanız dikkate alınacaktır.
--Bence yarı rijit diyafram çöz,
--Yarı rijit diyaframda aşağıda işaretlediğim konsollar hata veriyor.(mesnetleme hatası var.)
--Silince hesaplanıyor.
--K24-K35 dediğin gibi büyüt (kolonları ortalasın) binanı en kritik kirişleri,
--Merdivenlerin mesnetleme durumunu düzelterek çözüme dahil et,
--Çatıda hareketli yükleri azaltabilirsin,
--Dış kirişlerde mimari zorunluluk yoksa sarkıt veya genişlet.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• KALIP PLANI.png
    KALIP PLANI.png
    58.2 KB · Görüntüleme: 4,094
unver":15miol7v' Alıntı:
Merhaba
Önerilerim
--Nervür ve Kaset döşeme üzerine tanımlanan çizgisel ve noktasal döşeme yükleri 8 Versiyonda da tam rijit diyafram çözümde dikkate alınmamaktadır.
--Yarı rijit diyafram olarak çözüm yaparsanız dikkate alınacaktır.
--Bence yarı rijit diyafram çöz,
--Yarı rijit diyaframda aşağıda işaretlediğim konsollar hata veriyor.(mesnetleme hatası var.)
--Silince hesaplanıyor.
--K24-K35 dediğin gibi büyüt (kolonları ortalasın) binanı en kritik kirişleri,
--Merdivenlerin mesnetleme durumunu düzelterek çözüme dahil et,
--Çatıda hareketli yükleri azaltabilirsin,
--Dış kirişlerde mimari zorunluluk yoksa sarkıt veya genişlet.

Kolay gelsin.
Ünver ÖZCAN

ÜNVER BEY ÖNERİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. DONATI METRAJI YAKLAŞIK 40 TON .İNŞAAT ALANI 760 M2 OLAN BİR YER İÇİN FAZLA DEĞİLMİ SİZCE?

ramazangorkemusta":3pl0gqms' Alıntı:
unver":3pl0gqms' Alıntı:
ÜNVER BEY ÖNERİLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. DONATI METRAJI YAKLAŞIK 40 TON .İNŞAAT ALANI 760 M2 OLAN BİR YER İÇİN FAZLA DEĞİLMİ SİZCE?
Merhaba,
Projenizde yapı alanına temeli dahil etmemişsiniz. Dahil edildiğinde 1030 m2 civarında oluyor. Ayrıca sistemde kolon, perde ve nervürlü döşemelerin genelde minimumda çalıştığı görülüyor.
İyi çalışmalar

ramazangorkemusta":1t4k6pgp' Alıntı:

Sizin projenize bakıldığında kat alanları toplamı 760 değil 842 m² görünüyor. Ayrıca m²/kg hesabı çok genel bir şeydir. Takdir edersiniz ki yapının tipine statik tasarıma bağlı olarak değişir.
Ayrıca bu hesap yapılırken temeller de bir katmış gibi hesaplanır (temeliniz 185 m²). Buradan bakıldığında sizin projeniz temellerle birlikte 1030 m² çivarında bir projedir. Yaklaşık olarak söylemek gerekirse projenizde bodrum katta 150 m² de perdeleriniz var. (toplamda 1180 m² oldu sanki) Bu bile neredeyse bir kata tekabül etmektedir. Bir de sistem nervürlü döşeme sistemi ise donatı miktarının (kesitler minimumda zorlansa bile) metrekare bazında çok artacağı anlamına gelir.

Merhaba
Levent ve Nedim beylerin yazdıklarına katılmaktayım.
Donatıların fazla olduğunu söyleyebilmek için piyasada kullanılan programların en az üçünü aynı şartlarda datasını girerek mukayese yapmak lazım.
Ancak böyle bir kıyaslama yapıldığında net bir şey söylenebilir.
Benim daha önce yaptığım program karşılaştırmalarında abartılı farklıklar görmedim.
Sonuçlar yakın çıkıyor.
Yirmi iki senelik bir kullanıcı olarak programı güvenle kullanabilirsiniz diyorum.

Ünver ÖZCAN

Geri