Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Rüzgar Yükü kombinasyonu nasıl oluşturulur?

TS500 denklem 6,5 ve 6,6 ya göre içerisinde rüzgar yükü bulunan iki kombinasyon oluşturmam gerekiyor. Hazır yük kombinasyonlarının içerisinde bulamadım. Yükler içerisinde de w olarak tanımlanmış bir yük yok. Benim gözden kaçırdığım bir durum mu var? yoksa eğer, nasıl oluşturacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz? Hazır yük kombinasyonları içerisinde bulunan Q', G' ve Ez neyi ifade etmekte?
1674471185661.png
1674471203010.png
 
Merhaba,
programda betonarmede(çelikte eurocode ki betonarmede de kullanımı daha doğru olur) analiz ayarları menüsünün rüzgar yükü sekmesinde ts498 yönetmeliğine göre ilgili yapı tipini seçip tanımlayıp ardından rüzgar yüklerini rijit diyaframa uygula opsiyonunu seçerek her kat için x ve y yönünde manuel olarak hesaplanmış rüzgar yüklerini girdiğinizde ve analiz ettiğinizde program bahsedilen kombinasyonları otomatik olarak betonarme tasarım kombinasyonları sekmesinde oluşturuyor.fakat bu yüklemeleri manuel olarak ilgili yönetmelikteki formülleri kullanarak her kat için doğru hesaplamalısınız.bahsettiğiniz g' ve q' taşıyıcı elemanların deprem yönetmeliğine göre etkin kesit rijitliği değiştirilerek hesaplanmış ilgili yüklemelerini ve ez de düşey deprem etkisini ifade eder.kesme işareti(') olmayan g ve q ise taşıyıcı elemanların etkin kesit rijitliği değiştirilmeden hesaplanmış ilgili yüklemelerini temsil eder.
 
Son düzenleme:
Kubilay Bey aslında tam anlayamadım, kusura bakmayın. Benim sormak istediğim etabsta tanımladığım aşağıda ekran görüntüsü olan kombinasyonu idecadde tanımlayabilmek için extra bir hesaplama mı yapmam gerekli? 1674499943899.png
 
evet. yukarıdaki açıklamada bahsettiğim opsiyonla ve başka bir alternatif yoksa bildiğim kadarıyla böyle.
 
Geri
Üst