R Aşık "Geometri hatası" problemi güncelleme sonrasında da devam ediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erimer

Üye
Selamlar,

Bundan yaklaşık bir ya da iki sene önce R aşıklarda analiz sırasında geometri hatası verdiğini ve bunu nasıl çözeceğimi sormuştum. Yanıt olarak bunun yazılım hatası olduğunu ve bir sonraki sürümde düzeltileceğini almıştım.

Şimdi 10.59 versiyona geçtik. Her zamanki gibi yeni bir projede makas aralıkları uzun olduğu için bu ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUM aşık sistemini kullanmak istedim ve BİNGO. YENİ VERSİYONDA BU SORUN İLE İLGİLİ OLARAK HİÇ BİR ŞEY YAPILMAMIŞ !!! Yani bu kadar süre bekledikten sonra değişen hiç bir şey olmamış. Açıkçası bu durumu protesto ediyorum.

Saygılarımla
 
İsmail Bey,

Üşenmeden tüm maddeleri tek tek okudum. Ancak çok uzun zamandan beri süregelen bu R AŞIK problemi ile ilgili hiçbir madde göremedim. Açıkçası yanıt vermiş olmak için verilmiş bir yanıt olduğunu düşünüyorum. Yani ortada bir problem var, problemin yazılımsal olduğu ifade ediliyor. Üzerinde 3 güncelleme yapılıyor ama bu problemle ilgili hiç bir şey yapılmıyor. Sizce nasıl bir reaksiyon vermeliyim???

Her neyse uğraştığım proje linktedir :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Şimdi bu projede çalışabilir vaziyette R aşığı nasıl uygulayacağımı siz açıklayın o zaman.

Saygılarımla
 
Siz forum kuralları içerisinde kalmak kaydıyla istek ve protestolarınızı yapabilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ben şu nedenle yanıt verdim. Biz v10.82 de R aşık ile ilgili bir güncelleme yapmadık ve yapılanlar listesinde de yok. Ayrıca biz hiç bir zaman şu versiyonda yaparız da demedik ve demiyoruz ve demeyeceğiz.
Bu isteğiniz yapılınca yapılanlar listesinde yer alır.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu yanıtı da şu yüzden yazıyorum. İsteğinizi bir kez daha dikkatlice not ettik. Protestonuzu da anlıyoruz. İsteğinizi ve prostonuzu gayet net açık ifade ettiniz.
Mesai saatleri içinde Nurgül hanım size yardımcı olacaktır.

Teşekkürler
 
Merhaba;

R aşık ile ilgili sorun çözümü için, kayıtlarımızdaki işin öncelik sırası yükseltildi, bilginize.

Mevcut sürümde tasarımı yapabilmek için 2 farklı yol önerebiliriz.
Bir tanesi R aşık komutunu dwg altlık gibi kullanıp elemanların üzerinden çelik kiriş komutu ile geçerek aynı geometriyi oluşturmak, ardından bu çelik kirişlere gerekli olan serbestlikleri çelik kiriş özelliklerine girip serbestlikler alt sekmesinden tanımlamak ve analiz etmektir.

Bir diğer opsiyon makas komutu ile benzer geometriyi oluşturmaktır. Makas komutunda R aşığın alt ucu için olan son eleman dikme onları kaldıramıyoruz ancak geometri genel olarak oldukça yakın oluşturulabilinir. Yine analiz ve tasarım gerçekleştirildikten sonra dilerseniz farklı bir modelde R aşıkları aynı kesit, aralık vb. özelliklerle modelleyip çizimleri de diğer modelden elde edebilirsiniz.

Bu yöntemler arasında en uygunu çelik kiriş ile tanımlamak olacaktır. Sonrasında birleşimleri de girerek temiz bir çizimde elde edebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


MAKAS.pngR AŞIK ÇİZİM.png
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst