V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

R kat sayısı

fuatturan":28osfmox' Alıntı:
programın hesapladığı R katsayısına nerden bakıyoruz

Deprem Yönetmeliği bölüm 2.5.1 deki Taşıyıcı sistemlerin Süneklik Düzeylerine ilişkin Genel Koşullar ve Sayfa 13 teki Tablo 2.5 deki Taşıyıcı Sistem Davranış Katsayısı (R) tablosundan R Katsayısı ile ilgili bilgileri alabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

fuatturan":2qwwxfm2' Alıntı:
teşekkürler ama ben programın hesapladığı katsayısını diyorum

Başlangıçta, yapı tipine ve süneklik düzeyine göre R katsayısını programa "Analiz Ayarları'ında" veriyorsunuz. R katsayının ne olacağını ise TDY'den ilgili tablodan seçmeniz gerekiyor. (NYILMAZ'ın mesajını takip edin)

Analiz sonrasında ise yapınızda B1 düzensizliği oluşuyorsa, R katsayısı program tarafından 1.25ncmin ile çarpılarak otomatik azaltılır. Bununla ilgili herhangi bir işlem yapmanız gerekmiyor.

Yapınız perdeli sistem ve karma ve/veya yüksek süneklikte ise R katsayısını alfas oranına göre düzenlenmeniz gerekiyor... Bunun için program rapor alma esnasında sizi uyarır. Ardından, "Deprem Yönetmeliği Genel" raporunda, "R katysayısı Seçim Nedeni" başlığı altında önerilen R katsayısını programa tekrar girmeniz ve analizi tekrarlamanız gerekiyor.

Analiz sonrasında ise kullanılan(hesaplanan) R katsayıları "Deprem Yönetmeliği Genel" raporunda "R katysayısı Seçim Nedeni" başlığı altında basılacaktır.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst