V11'i Online Satın Alın

Radye İlave Donatı Konumuna Müdahale Etme ve İlave Donatıları Kilitleme

FerhatSalt

Yeni Üye
Merhaba.
2 ay önce ruhsatı alınmış Bodrum+2 kattan oluşan ve mevcut durumda yalnızca temel betonu atılmış olan bir yapı var.
Proje tadilatıyla bir kat eksilterek mimariye göre Bodrum+1kat şeklinde tekrar çözdüm. Burada ortaya çıkan 2 problem var;

1) Radye İlave Donatıları her 2 projede de birbirine çok yakın olmasına rağmen farklılıklar gösteriyor. İlave Donatıları kilitleme ya da konumlarına manuel olarak müdahale etme seçeneğimiz mevcut mu?

2) Ekte paylaştığım png dosyasında göründüğü gibi; Temel Filizini farklı donatı çapında girip, bodrum kat donatısını farklı çapta seçebilir miyiz? (Önceki projede subasman perdelerinden biri 12/25 arayla yeni projede 14/25 arayla çıkıyor.)

Teşekkürler.
İyi Çalışmalar...

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    7.3 KB · Görüntüleme: 27
2) Ekte paylaştığım png dosyasında göründüğü gibi; Temel Filizini farklı donatı çapında girip, bodrum kat donatısını farklı çapta seçebilir miyiz? (Önceki projede subasman perdelerinden biri 12/25 arayla yeni projede 14/25 arayla çıkıyor.)
Tek bodrumda 14/25ara ile su basman perdesi donatılarında fazlalık var bence. 12/25 ara ile bodrum su basman perdeleri kurtarabilir. Donatı seçimlerinizi kontrol edeniz. Ayrı ayrı ayarlamanız mümkün değil.

1. sorudaki ilave donatıların kilitlenmesi hakkındaki soruya gelecek cevabı ben de bekliyorum.

1) Radye İlave Donatıları her 2 projede de birbirine çok yakın olmasına rağmen farklılıklar gösteriyor. İlave Donatıları kilitleme ya da konumlarına manuel olarak müdahale etme seçeneğimiz mevcut mu?
-Radye ilave donatıları sabitlenmemektedir. İlave donatılar, ana donatılar ihtiyacı karşılamadığında konur. Yeri, konumu, çap ve aralığı otomatik belirlenir.
Temel kolon filizleri, temele bağlanan kattaki kolon tasarım sonuçlarına göre belirlenir, aynı adet ve çapta konur.

Geri