V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Radye döşeme zımbalama güvenliğini sağlamıyor

bagcihan

Etkin Üye
Merhabalar Radye döşeme zımbalama güvenliğini sağlamıyor. Zımbalama donatısı kullanmama rağmen. bitişik nizam olduğu için arka p02 ve p03 ampatman yapabilirim ama ön kısımda p04 ve p05 ne yapılabilir? Perdesiz tasarım ne kadar sağlıklı olur bu yapı için?

Ekli dosyalar

Ampatman yapamadığınız tarafa temel yüksekliği kadar sürekli temel atabilirsiniz. ben öyle çözüyorum

projenizde temel zımbalama sorunu RD= 85 cm. de ve kolon-kiriş birleşim bölgesi kesme güvenliği sağlanmıyor sorunları düzeltilmiştir.
dosyayı açtığınızda analiz yapınız.

Ekli dosyalar

mesajı sanırım yanlış olarak benim adrese gönderdiniz. çünkü yukarıda temel zımbalama cd ekli dosyayı düzeltilmiş olarak ekledim foruma. dosya üzerinde de konuyu yazdım. ben de bu şekilde çözdüm.

Sağ taraf bitişik nizam ampatman yapamıyoruz. temel derinliğim 80 cm,kolon genişliği max 80. o taraftaki elemanları 80/80 sürekli temel ile bağlıyorum.zımbalama sorunu çözülüyor

Analitik modellemesi birbirinden farklı olan bu iki temel sistemini bu şekilde birleşik kullanmak doğru değil. Üst yapıda farklı sonuçlara neden olur. Temel kalınlığını arttırmıyorsanız zımbalama donatısı ile çözmeniz daha doğru olur.

Geri