Radye döşemeyle ilgili sorularım var

insmuh03

Yeni Üye
Merhabalar ide ekibi ve konuklar.
İvedi başlamamız gereken yap sat projesinde sıkıntılarım var. Siz değerli arkadaşların katkılarıyla aşacağımı düşünüyorum. Sıkıntım radye döşemede şöyle ki;
* Özellikleri itibariyle aşırı olmayan yapımızda radye döşemede kesit kalınlığı ve donatı miktarının çok yüksek miktarda geçebilmesi sorunu?
* Ek olarak da şunu belirtmeliyim max 14'lük donatı kullanıyorum ki elimdeki stoklarımı değerlendirebileyim. Problemime yardımcı olacak ide ekibine ve arkadaşlara saygılarımla :)


Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Re: APARTMAN TAMAM BİR RADYE DÖŞEME KALDI :)

Sayın insmuh03,

Projenizde önemli veri giriş hataları var. Geometri kontrolü yapıp öncelikler bu hataları düzeltmelisiniz. Bunun haricinde radye kalınlık ve donatıları bu yapı için normal görünüyor. Radyede ilave donatılarla ilgili problem bulunmaktadır. Büyük perdenin olduğu yerde (p3-p2) üst üste perde elemanı girişi yapılmış. Dolayısıyla buraya bağlı elemanlarda da problem var.
1. kattaki k13 kirişini ve buna bağlı k27 kirişini anlayabilmiş değilim. Aynı şekilde kolona teğet gibi duran K35- k39 - K46 kirişi de anlaşılır değil.
S2- S5- S23 kirişleri de diğer yönde tutulu değiller. Y yönünde bir tane perdeniz var ve bu perde Y yönünde hiç çerçeve oluşturmuyor.
Yüklerinizi kontrol ediniz; balkon yükleri yetersiz sahanlık ve merdiven yükleri yetersiz.
Tek nervür konsol döşeme dizayn edemezsiniz. Arkasındaki döşemenin de nervür (ve sürekli) olması gerekir. Böylelikle belki kolonları birleştirme şansınız olur.
Taşıyıcı sistemi mutlaka elden geçirmelisiniz. Elbet yapılacak bir şeyler vardır.

Şimdilik bu kadar yazdım, çıkmak zorunda olduğum için devamını irdeleyemedim. Ama mutlak düzeltmeniz gerekenleri öncelikle bir düzeltmenizi öneririm.
 
Re: APARTMAN TAMAM BİR RADYE DÖŞEME KALDI :)

Tavsiyeleriniz ve ilginiz için teşekkürler Sayın Yılmaz.

*Öncelikle tavsiyelerinizin bi kısmını anlamamakla beraber anlayabildiğim kısmını uygulamaya çalışsam da radye döşeme yine sıkıntı oldu. Gerekirse baştan yapıp yine düzelticem.
*Tecrübe kazanmaya devam eden henüz yolun başında olan bir mühendis olmakla beraber daha gideceğim çok yol olduğunu da biliyorum.
*Düzenlemem bittikten sonra yine olmazsa foruma başvuracağım. İlgilenen herkese teşekkürler.
 
Geri
Üst