V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

radye donatı yetersizliği

fatih öpngn

Etkin Üye
merhabalar. eklemiş olduğum projede radye donatı yetersizliğini çözemedim yardımcı olur musunuz? dört köşe kolonda da zımbalama hatası alıyorum. zımbalama donatısı tanımladım o hatalar giderildi faka radyeyi çözemedim. önerilerinizi alabilir miyim?
teşekkürler.

Ekli dosyalar

merhabalar. eklemiş olduğum projede radye donatı yetersizliğini çözemedim yardımcı olur musunuz? dört köşe kolonda da zımbalama hatası alıyorum. zımbalama donatısı tanımladım o hatalar giderildi faka radyeyi çözemedim.
Radye donatı yetersizliği sorununun çözümü için donatı seçimi diyaloğundan daha büyük donatı çaplarını seçmeniz gerekir. Donatı akslarının kolon ve taşıyıcı perdelerin üzerine gelmeyecek şekilde düzenlenmesi ana donatılarda ekonomi sağlayabilir.
Radye parametrelerinde minimum donatı aralığı değeri 15 girilmiş. Default değer olan 10 cm. girilirse , çok fazla büyük çapların seçilmesine gerek kalmayabilir.

- P10 ve P08 perdelerinin kısa başlık perdesi olarak tanımlanması uyugn olur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1653576548764.png

hocam sabahtan beridir cevap bekliyorum. rica etsem bu konu hakkında da güncelleme yapar mısınız ?
10 versiyonu lisanslı kullanıcılarımız için oluşturulan teknik destek portalından, portalda kayıtlı mail adresi ile teknik destek talebinde bulunduğunuzda sorularınıza daha çabuk cevap alabilirsiniz.

Sorun yaşadığınız konularla ilgili forumdan arama yapabilirsiniz.

İyi çalışmalar

hocam dediklerinizi uyguladım fakat radye temelde zımbalama donatısı atmadan hala çözemiyorum. bu kadar zorlamamın sebebi ise en kötü koşullarda projeyi çözmem gerek çünkü uygulamasını iyi yapacaklarını düşünmüyorum. yani 12 cm ara ile temel donatısı verirsem bunlar minimum 20 cm ara ile yaparlar. arsadan dolayı da ampatman veremiyorum bu şekilde çözdüm ama 15 cm ampatman ve zımbalama donatısı ile. dediğim gibi böyle durumlarda geometrisini değiştirerek daha mantıklı bir şekilde çözüme ulaşmak istiyorum. bu konuda da desteğinizi istiyorum. hocam bir de modellediğim merdivende bir hata varmıdır onu da öğrenmek istiyorum. teşekkürler.

Ekli dosyalar

modellediğim merdivende bir hata varmıdır
önerilerim:
--merdivenlerin ara kat sahanlıklarındaki d16 döşemelerinde rijit diyafram oluşturma tikini işaretleyin,
--merdivenler katta d8 döşemeye ara katta k016 kirişine mesnetli olsun, (diğer kenarlardaki tiklerin hepsini kaldırın)
--merdivenin bulunduğu yerdeki döşemelerde kat ve ara kat hareketli döşeme yüklerini artırın, (d8-d16)
--kaset döşeme üzerindeki duvar yükleri girilmemiş,
--mimari projeye göre kirişlerin üzerinde duvar olamaması gereken yerlere duvar yükü girilmiş kaldırın,
--duvar olmayan kirişler üzerine hareketli yük girin,
--6. katta döşemeler üzerine çatı yükü girilmeli,

önerilerim:
--merdivenlerin ara kat sahanlıklarındaki d16 döşemelerinde rijit diyafram oluşturma tikini işaretleyin,
--merdivenler katta d8 döşemeye ara katta k016 kirişine mesnetli olsun, (diğer kenarlardaki tiklerin hepsini kaldırın)
--merdivenin bulunduğu yerdeki döşemelerde kat ve ara kat hareketli döşeme yüklerini artırın, (d8-d16)
--kaset döşeme üzerindeki duvar yükleri girilmemiş,
--mimari projeye göre kirişlerin üzerinde duvar olamaması gereken yerlere duvar yükü girilmiş kaldırın,
--duvar olmayan kirişler üzerine hareketli yük girin,
--6. katta döşemeler üzerine çatı yükü girilmeli,
Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.

Geri