V11'i Online Satın Alın

Radye Kenarı Komutu Kullanımı

Bir projede asansör çukuru barındıran bir radye temeli, radye kenarı komutu ile bölerek çözmeye çalıştım. İlk durumda S11 kolonunun kenarından dikey bir radye kenarı geçtim ve bu şekilde yapıyı analiz ettim[Durum 1]. Bu analize göre RD03 kodlu radye temelde, S11 kolonunun olduğu yerde ilaveleri Q16/10 , alt ve üst donatıları da Q16/10 yaptığımda bile donatı yetersiz hatası vermekte. Fakat aynı projeyi (hiçbir analiz ayarı ve donatı çapı değiştirilmeden), yatayda bir radye kenarı ile böldüğümde, benim müdahaleme gerek kalmadan q16 donatı ile kurtarmaktadır[Durum2]. SORU 1 :Bu durum neden kaynaklanmaktadır ?
Durum 1 'in kabuk sonuçlarına baktığımda, S11 kolonunun olduğu yerdeki hesap ağları biraz düzensiz görünmekte (diğer döşemeye düzenli ve sık bir devamlılık yok); fakat durum 2 de birbiriyle uyumlu devam etmekte. SORU 2 :Buradan çıkarılması gereken sonuç nedir ?
Yardımcı olan ve zaman ayıran herkese şimdiden teşekkürler.

Not: Her iki analizde aynı ampatman ölçülerinde, herhangi bir analiz ayarı değiştirilmeden, kullanılacak donatı çapları değiştirilmeden aynı şartlar altında analiz edilmiştir.
 

Ekli dosyalar

  • Durum 1 kabuk.png
    Durum 1 kabuk.png
    155.6 KB · Görüntüleme: 41
  • Durum 2 kabuk.png
    Durum 2 kabuk.png
    129.2 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
-Asansör kuyusunun modele dahil edilmesi temel ve taşıyıcı elemanlarla bağlantılarını ve buna bağlı olarak analiz sonuçlarını etkiler.
-Asansör kuyusu genel olarak uygulamada radye kalınlığında ve radye ile birlikte yapılır. Bu nedenle radyenin düz olarak modellenmesini öneririz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-Aynı kotta bulunan radye temelin tek parça tanımlanması ile radye kenarı ile bölünerek tanımlanması ise, analiz modelini etkilemez. Sonlu eleman ağlarının geometrileri taşıyıcı elemanlara ve temel geometrisine göre otomatik belirlenir.

İyi çalışmalar
 
Geri
Üst