V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

radye konusunda yardım lütfen...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan klinker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

klinker

Yeni Üye
ekte verdiğim projenin temelini radye temel ile çözmek istedim...ama ne yaparsam yapayım bir türlü kurtarmıyor...(hatta temel kalınlığını 300 cm bile denedim) ....bu yeni mezun kardeşinize yardımcı olursanız çok memnun olacağım.. şimdiden teşekkürler..hoşçakalın..

Ekli dosyalar

Projeyle ilgili belirttiğim maddeleri düzeltirsen iyi olur.
1) Rijit bodrum katı numarası -3 almalısın.
2)Üst yapı etkileşimli çözüm yapman gerekiyor.
3)Merdiveni sisteme girmissin mesnet koşullarını tanımlayıp yarı rijit çözmen uygun olur.
4)Kiriş boylarını kontrol etmen faydalı olabilir.
5)Radye attığım şekilde kurtarıyor ama biraz daha küçültebilirsin

Ekli dosyalar

alakanız için çok teşekkür ederim ömer bey...gönderdiğiniz projeyi inceledim...donatı çapları biraz fazla değil mi? ...Q24 var...küçültüncede yine hata veriyor...tekrardan teşekkürler

klinker":2wo7ue27' Alıntı:
alakanız için çok teşekkür ederim ömer bey...gönderdiğiniz projeyi inceledim...donatı çapları biraz fazla değil mi? ...Q24 var...küçültüncede yine hata veriyor...tekrardan teşekkürler
Ekte gönderdiğim projede 18 lik şekilde kurtarıyor fakat bina gerilmeleri çok fazla ben size burda 20 lik tavsiye ederim
NOT:Farkında mısınız bilmiyorum bütün kirişlerde konsol döşemeti taşıyor ibaresi tiklenmiş.Ve bütün kiriş yükleri aynı bence yükleri kontrol edip sonra temele geçin.

iyi çalşmalar diliyorum

Ekli dosyalar

Geri