V11'i Online Satın Alın

Radye kurtardığı hale getirdim bu defa kurtarmıyor??

evanes07

Etkin Üye
iyi günler, radye temel bu haliyle donatı yetersizken bodrum ve zemin döşemelerin hepsini 15cm yaptım analiz yapınca radye kurtardı, sonra geri aldım 12cm oldu analizde radye kurtarmadı haliyle sonra tekrar aynı döşemeleri 15cm yapıp analiz yaptığımda radye kurtarmadı...bunu kirişlerle ilgili başka türlü oynamalar yaptığımda da yaşadım, çok ilginç bi sorun olsa gerek, neye bağlı olabilir yardımcı olabilirmisiniz? Ayrıca 25/175 boyutlu kolonların perde olması neyi değiştiriyor? perde yapsam kurtarır mı, öyle olursa kolonlar direk perdeye dönüşebiliyor mu? bilgisi olan arkadaşlar yardım olabilirse çok sevinirim..teşekkürler..

Ekli dosyalar

evanes07":20d43d15' Alıntı:
iyi günler, radye temel bu haliyle donatı yetersizken bodrum ve zemin döşemelerin hepsini 15cm yaptım analiz yapınca radye kurtardı, sonra geri aldım 12cm oldu analizde radye kurtarmadı haliyle sonra tekrar aynı döşemeleri 15cm yapıp analiz yaptığımda radye kurtarmadı...bunu kirişlerle ilgili başka türlü oynamalar yaptığımda da yaşadım, çok ilginç bi sorun olsa gerek, neye bağlı olabilir yardımcı olabilirmisiniz?
Merhaba,

Eklediğiniz projede K107 ve K108 kirişleri S69 ve S70 kolonlarına bağlanmıyor. Kiriş kolon bağlantılarınızı düzeltip, döşemeleri tekrar oluşturunuz.

evanes07":35jy64op' Alıntı:
bunu kirişlerle ilgili başka türlü oynamalar yaptığımda da yaşadım, çok ilginç bi sorun olsa gerek, neye bağlı olabilir yardımcı olabilirmisiniz?
Kirişlerde yaptığınız değişiklere bağlı olarak sonuçların değişmesi normal çünkü kiriş taşıma gücü momentleri, yükleri ve oluşturduğu çerçeve sistemine bağlı olarak kurtarma/kurtarmama durumları etkilenir.

evanes07":35jy64op' Alıntı:
Ayrıca 25/175 boyutlu kolonların perde olması neyi değiştiriyor? perde yapsam kurtarır mı, öyle olursa kolonlar direk perdeye dönüşebiliyor mu?

Kolonların perde olarak dizayn edilmesi kolonun en/boy oranıyla ilişkilidir. Yönetmeliğe göre bu oran 1/7'dir. Kolonun perde olması donatı tasarımını değiştirir. Ayrıca yapının süneklik düzeyine göre R katsayısı seçimini etkiler.

107 ve 108 kirişlerinin bağlanmadığını gördüm fakat bu halde analiz yaptığımda bununla ilgili bir hata vermiyor?
Tam anlatamadım, mesela radye bakıyorum başta kurtarıyor, sonra kolonlarla ilgili bir düzenleme yapıyorum radye kurtarmıyor, sonra hiçbir şeye dokunmadan aynı düzenlemeyi geri alıyorum ilk başta radye kurtarırken aynı düzende bu defa radye kurtarmıyor? çok garip bir sorun acaba daha önce rastladınız mı?
Ayrıca bu düzende temel kalınlığını değiştirmeden ve temel ana donatıları fi 14 kalarak radyenin kurtarması için en mantıklı neler yapılabilir? yani bu proje gibi bir kenarı diğer kenarına göre baya uzun temelde nasıl bir kolon perde düzenlemesi mantıklı olur? önerilerinizi alabilirmiyim?
Bir de 25/175 olan kolonları kısayoldan panele dönüştürmek mümkün mü?

evanes07":3c3tlrcz' Alıntı:
107 ve 108 kirişlerinin bağlanmadığını gördüm fakat bu halde analiz yaptığımda bununla ilgili bir hata vermiyor?
Tam anlatamadım, mesela radye bakıyorum başta kurtarıyor, sonra kolonlarla ilgili bir düzenleme yapıyorum radye kurtarmıyor, sonra hiçbir şeye dokunmadan aynı düzenlemeyi geri alıyorum ilk başta radye kurtarırken aynı düzende bu defa radye kurtarmıyor? çok garip bir sorun acaba daha önce rastladınız mı?
Ayrıca bu düzende temel kalınlığını değiştirmeden ve temel ana donatıları fi 14 kalarak radyenin kurtarması için en mantıklı neler yapılabilir? yani bu proje gibi bir kenarı diğer kenarına göre baya uzun temelde nasıl bir kolon perde düzenlemesi mantıklı olur? önerilerinizi alabilirmiyim?
-Eklediğiniz projede bahsettiğiniz gibi bir durum oluşmuyor. Aşağıdaki linkten team viewer programının 8 sürümünü kurup, bizi arayın. Sorunu bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayarak net bir şekilde görelim. Ayrıca projedeki bir önceki mesajda belirtilen kiriş sorunları düzeltildiğinde radye döşemede herhangi bir yetersizlik uyarısı vermedi.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bir de 25/175 olan kolonları kısayoldan panele dönüştürmek mümkün mü?
Silip, tekrar girmeniz gerekiyor.

Ekli dosyalar

Geri