V11'i Online Satın Alın

radye max. zem. emniyet gerilmesi

zemin emn=30 t/m2 min gerilme= 3.82 t/m2 ort gerilme = 8.93 t/m2 max gerilme = 40.93 t/m2

radye analizinde raporlarda ortalama gerilmem 8.93 t/m2 çıkyor. zemin emniyet değerim ise 30t/m2 buraya kadar bir sıkıntım yok fakat maximum gerilmem 40.93 t/m2 çıkıyor.

3 sorum var

1. si max. gerilmenin radyenin tam olarak neresinde olduğunu idecad te nasıl görebilirim (radyede ilave donatı atılan yermidir? 1 bölgede ilave donatılar atılmış)

2. si radye temelimde subasman perdelerinin yoğun olduğu kısımda max gerilmenin oluştugunu düşünüyorum fazla moment aldıgından ötürü... diyelimki doğru düşündüm peki radye temeli o tarafta genişletemiyorsam ne yapabilirim çözüm öneriniz nelerdir?

3.sü ortalama gerilmenin < zem. emniyet gerilmesinden düşük olması yeterlimidir yoksa maximum gerilmenin zem. emniyetinden büyük olması ne gibi tehlikeler arz edebilir yapı için tesekkür ederim...

insburak355":rw4zf6e5' Alıntı:
1. si max. gerilmenin radyenin tam olarak neresinde olduğunu idecad te nasıl görebilirim (radyede ilave donatı atılan yermidir? 1 bölgede ilave donatılar atılmış)

Merhaba,

3 boyutlu çerçeve, radye döşeme sonuçları, zemin eminet kontrolü satırlarını işaretleyin ve sağ alt kısımdan incelemek istediğiniz kombinasyonu seçin. Kırmızı alanlar maksimum gerilmeyi aşan bölgelerdir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    311.2 KB · Görüntüleme: 3,117
Geri