V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Radye temel çözümü

yusufalpak

Yeni Üye
HAFİF ÇELİK TEK KATLI BİR PREFABRİK YAPI VAR BUNU TEMELİNİ RADYE OLARAK TASARLAMAK İSTİYORUM.
NASIL YAPABİLİRİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

sanayi yapılarında, temel genel olarak +0.00 kotunda oluyor. bölgelere göre toprak don derinliği var. bundan dolayı, temeli bir miktar aşağı almak icap ediyor. en azından 50 cm gibi. yine zeminde üstte en azından bir 50 cm nebati toprak oluyor. bundan dolayı da inmek gerekiyor. bu durumda, radyenin üst kotunu +0.00 kotuna yapmassanız, radyenin pratik faydası olmuyor. yani temeli gömüp tekrar dolgu yapıp üste 15-20 cm yer betonu yapmak mantıklı değil. diğer yandan, temele yük aktarımı için kolon şart. çelik kolonların altına, yükseklikleri 50-60 cm gibi kolonlar tanımlayın. üst yapı maks. mesnet etkilerini bu kolon üzerine etki ettirin. sistemi diyaframsız çözün. ben genelde bu tür yapılarda tekil temel veya daha kötü senaryo için sürekli temel kullanıyorum. taban levhasının boyutlarına göre bir kolon boyutu (bir miktar daha büyük) seçip işe başlamak işi kısaltır. ekli resimlerde daha önce yapılmış bir işin şekli var. detay bilgi isterseniz lütfen yazın...

Ekli dosyalar

• rr.jpg
    rr.jpg
    170.4 KB · Görüntüleme: 4,920
  • tr.jpg
    tr.jpg
    188.5 KB · Görüntüleme: 4,920
Geri