V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Radye Temel Donatı Süreksizliği

egemenerdil

Yeni Üye
Merhaba oluşturduğum modelde radye temelin belirli bir kısmı asansör boşluğu gibi 150cm aşagıda. Aşağıda kalan radye temelle ana radye temeli perde duvarlar ile bağlayarak asansör boşluğu benzeri bir alan oluşturdum ama Temel aplikasyon planını aldığımda donatıları sürekli atmıyor. Yardımcı olur musunuz ?

Asansör çukurunu modele dahil etmemeniz uygun olur. Yardım sayfasında anlatıldığı gibi ayrıca detay verebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Radye temel hesap aksları çizdiğiniz boşluğa denk geldiği için donatılar kesilmiş olabilir.
Boşluğu denk gelen hesap aksını kaydırabilir veya her farklı açıklık durumu için ilave hesap aksları tanımlayabilirsiniz. Yardım sayfalarını inceleyiniz.

Asansör çukurunu modele dahil etmemeniz uygun olur. Yardım sayfasında anlatıldığı gibi ayrıca detay verebilirsiniz.

Radye temel hesap aksları çizdiğiniz boşluğa denk geldiği için donatılar kesilmiş olabilir.
Boşluğu denk gelen hesap aksını kaydırabilir veya her farklı açıklık durumu için ilave hesap aksları tanımlayabilirsiniz. Yardım sayfalarını inceleyiniz.
Tekrardan merhaba, model biraz komplike bir model bir trafo binasının bodrum katında kabloların geçeceği ekstra bir kanal oluşturulmuş bende bunu modellerken radye döşeme gibi modelleyip yapının bodrum katını dolanan bu kablo boşluğunu asansör boşluğu gibi tanımladım. fakat bahsettiğim kablo bolşuğu tüm yapının altında gezdiği için teker teker hesap aksı ekleyerek de düzgün bir sonuca ulaşamadım. Eğer mümkünse modeli size gösterip sizin önerinizi almayı çok isterim. Şu an çözüm bulma konusunda çok sıkıştım.

1741011608693.png

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-03 172033.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-03 172033.png
    84 KB · Görüntüleme: 11
Yatayda ve düşeyde her açıklık için ayrı bir hesap aksı tanımlayabilirsiniz.
Hesap akslarının çalışma mesafelerini kontrol edin. Hesap aksları bir biri ile çakışmamalı bu durumda mükerrer donatı çizim ve metrajları oluşacaktır.
Hesap aksı tanımaladığınız bölgelerde ise veya çalışma mesefesi hatalı tanımlandığında eksik donatı çizimi ve metraj durumu oluşacaktır.
Projenizi gönderirseniz inceleriz.

Merhaba oluşturduğum modelde radye temelin belirli bir kısmı asansör boşluğu gibi 150cm aşagıda. Aşağıda kalan radye temelle ana radye temeli perde duvarlar ile bağlayarak asansör boşluğu benzeri bir alan oluşturdum ama Temel aplikasyon planını aldığımda donatıları sürekli atmıyor. Yardımcı olur musunuz ?
Modelle önerim;
Radye temelin tamamını alt kota indirip kot farkı olmadan modelleyiniz, aradaki perdeleri de su basman perdesi olarak modellesiniz.

Geri