V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

radye temel donatı yetersiz hatası

ecee

Üye
Projemde radye temel donatı yetersiz hatası alıyorum. Temeli kalınlaştırdım ilave donatı aralıklarını azalttım ancak düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirm. iyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Çözümünüz için çok teşekkür ederim ama b+z+1 katlı bir bina için bu temel kalınlığı ve 18 lik donatı çok fazla değil mi başka bir şekilde çözümü var mı? başka teknik bir hata mı yapıyorum ?

Projemde radye temel donatı yetersiz hatası alıyorum. Temeli kalınlaştırdım ilave donatı aralıklarını azalttım ancak düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirm. iyi çalışmalar..

Radye temelde oluşturduğunuz kademede bağlantı sorunları var.
1733999663106.png

Bağlantıların düzgün yapılabilmesi için radye temel boşluğunu perdelerin orta aksına taşıyın. Kesikli çizgiler ile planda gösterdim.
Bu şekilde analiz yapıldığında Ø14 veya tercihen Ø16 donatı ile temeli çözebilirsiniz

1733999752713.png

Çözümünüz için çok teşekkür ederim ama b+z+1 katlı bir bina için bu temel kalınlığı ve 18 lik donatı çok fazla değil mi başka bir şekilde çözümü var mı? başka teknik bir hata mı yapıyorum ?
asansör temeli RD2=75 cm kalınlık, yapı temeli RD=70 cm kalınlık , donatı seçim 16lık ilave 18lik te kurtarıyor. Ancak şu var ki ilave adedi çok az
2çubuk gider gitmez. Toplam donatı metrajı 16200 kg olup çok çok iyi.

Geri