V11'i Online Satın Alın

Radye temel donatı yetersiz

RADYE TEMEL DONATI YETERSİZ HATASI VERİYOR, VERİ GİRİŞİNDE BİR PROBLEM VAR MI? NASIL BİR ÇÖZÜM ÖNERİRSİNİZ?

TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

BİR DE HESAP AKSINI DEĞİŞTİRDİĞİMİZDE İLAVE DONATILAR, VEYA DİĞER DONATI ÇAP VE ARALIKLARINDA DEĞİŞİKLİKLER OLUYOR. EN DOĞRU HESAP AKSINI NEYE GÖRE BELİRLEYECEĞİZ?

SonDurak:3fdpkuyk' Alıntı:
RADYE TEMEL DONATI YETERSİZ HATASI VERİYOR, VERİ GİRİŞİNDE BİR PROBLEM VAR MI? NASIL BİR ÇÖZÜM ÖNERİRSİNİZ?

TEŞEKKÜRLER
Projenizde mevcut haliyle radye döşeme donatı seçimi diyaloğunda radye ilavesi için 18 lik donatı çapını işaretleyip analiz yapın. Ayrıca Radye döşeme parametrelerinde ilave min. donatı aralığı 15 cm yapılmış. 10 cm olabilir.

Proje tespitleri:

P11 panel objesinin bulunduğu yerde Çatı katında kolon objesi girilmiş. Bu durumda düşey süreklilik sağlanmaz. S02 kolonu yerine panel objesi girilmelidir.

*3. katta D03 döşemesinin kotu bağlandığı kirişlerle uyumlu değil.(Geometri kontrolünde uyarı olarak veriyor) Döşeme kapalı alanı için kirişlerin 1 kaç cm içerisinden kirişlere paralel döşeme kenarı çizilebilir. 1. Bodrum katta da D06 döşemesinin kotu bağlandığı kirişlerle uyumlu değil.

*Asmolen ve kaset döşemelerde döşeme boşluğu komutu ile açılan boşluklar dikkate alınmaz. 3.katta D08 döşemesinde döşeme boşluğu sınırlarını kirişlerle ve döşeme kenarı ile belirlemek uygun olur. 1. Bodrum katta da D01 döşemesindeki boşluk döşeme kenarı ile oluşturulmalı.

SonDurak:3fdpkuyk' Alıntı:
BİR DE HESAP AKSINI DEĞİŞTİRDİĞİMİZDE İLAVE DONATILAR, VEYA DİĞER DONATI ÇAP VE ARALIKLARINDA DEĞİŞİKLİKLER OLUYOR. EN DOĞRU HESAP AKSINI NEYE GÖRE BELİRLEYECEĞİZ?

Programda kirişsiz radyede ana donatılar hesap aksının geçtiği yerdeki tasarım momentlerine göre dizayn edilir. Farklı bir koordinatta daha büyük moment çıkmışsa bu momenti karşılamak için ilave donatı atılır. Donatı hesap akslarının yerinin belirlenmesi ile ilgili net bir kural yoktur. Ancak ekonomik bir dizayn için donatı aksları dizayn momentlerinin en az olduğu yerden geçirilebilir. Hesap aksının momentleri ve gereken donatı alanları Radye döşeme betonarme diyaloğundan ve Perspektif Penceresinde 3B çerçeve modundan incelenebilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Merhaba Arkadaşlar
İdecad i yeni kullanmaya başladım. Örnek bir proje verilerini girip alıştırma yapmak istedim.Proje de kirişsiz radye temel modelledim. Analiz yaptıktan sonra raporda sadece radye temelde donatı yetersiz hatasını veriyor.Forumdan okuduğum kadarıyla elle demir ilavesi yaparak bu hatayı kurtarabiliyoruz ama bu elle demir ilavesini nasıl yapıyoruz bir türlü bulamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba

Önerim:
--Mesnet bölgelerinde donatı çok sıkışık olabilir kontrol edin.
--Radye döşemesinde demirlerin donatı çaplarını artırın.
--Yeterli olmazsa radye kalınlığını artırın.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Geri