V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

RADYE TEMEL DONATI YETERSİZ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilyas424
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bodrum katta ilave çıkmaların oturduğu temelleri neden radye tasarlamıyorsunuz ? imalat kolaylığı açısından 7 aksına bağlanan kısa olan sürekli temelleri silip radye yapmanız daha doğru.
illa ki sürekli temel yapacağım diyorsanız radye temel sınırlarını sürekli temel uçlarında sonlandırın.

Zaten radye temel çözdüm .büyüttüm kurtarmiyordu.surekli temel çözdüm uçta çözdüm radyeye gömdüm yine kuratarmadi bu binanın radye temeli 80 cm yeterli olması lazım nedeni ne acaba bulamıyorum.Hepsini radye cozsek ye olmuyor.Eger çözüp atarsanız minnettar kalırım.yada yol gösterin yapayım.ilginiz için de teskkur ederim.iyi aksamlar.

Kalınlığı çok artırsam da radye çözülmüyor nedenini bulamıyorum bi türlü ??
Önerilerim;
--katlarda d13 döşemesini kaldırın,
--radye temelde donatıları her iki yönde fi16/15 olarak sabitleyin,
--yarı rijit diyafram seçimi ile
--sonlu eleman genişliklerini 0.4 m yaparak analiz yaptırın, radye temel hatası vermiyor, (b) hatalarını düzeltirsiniz,
--merdiveni de mesnetleyip beraber çözün, (sahanlığa oturmayan yerler var)

Önerilerim;
--katlarda d13 döşemesini kaldırın,
--radye temelde donatıları her iki yönde fi16/15 olarak sabitleyin,
--yarı rijit diyafram seçimi ile
--sonlu eleman genişliklerini 0.4 m yaparak analiz yaptırın, radye temel hatası vermiyor, (b) hatalarını düzeltirsiniz,
--merdiveni de mesnetleyip beraber çözün, (sahanlığa oturmayan yerler var)
Dediğiniz gibi yaptım temele pilye atıyor burdaki ilgili idareler izin vermiyor .yarı rijitte çözmeme izin vermiyorlar.temele pilye atmadan çözebildiniz mi acaba ?

Dediğiniz gibi yaptım temele pilye atıyor burdaki ilgili idareler izin vermiyor .yarı rijitte çözmeme izin vermiyorlar.temele pilye atmadan çözebildiniz mi acaba ?
bu binada zemin katta döşeme boşlukları olduğundan yarı rijit çözüm yapmak doğru olur.
radye döşemede donatıyı pilyeli seçmişsiniz. (uygun seçim değil) pilyesiz yapmak için radye döşemeyi seçin/sağ tuş/betonarme hesap aksı edit/üstte +altta düz donatı seçimi yapınız.

Zaten radye temel çözdüm .büyüttüm kurtarmiyordu.surekli temel çözdüm uçta çözdüm radyeye gömdüm yine kuratarmadi bu binanın radye temeli 80 cm yeterli olması lazım nedeni ne acaba bulamıyorum.Hepsini radye cozsek ye olmuyor.Eger çözüp atarsanız minnettar kalırım.yada yol gösterin yapayım.ilginiz için de teskkur ederim.iyi aksamlar.
70 cm radye kurtarıyor.
Temele pilye atmasının nedeni döşeme kenarı yerine sürekli temel ile temel oluşmasından kaynaklanıyor. Bu durumda döşeme hesap akaslarını alt üst düz donatı seçerseniz pilye atmaz.
1. nolu seçim sizin temel modeli.
2. nolu seçim tamamı radye.

Ünver Bey'inde önerilerini dikkate alarak seçim sizin.

Ekli dosyalar

Geri