Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

RADYE TEMEL DUVAR PERDE İLE SU BASMAN PERDELERİNDE "N" KUVETİ VE "M" MOMENTLERİ HK.

aykutinfo

Yeni Üye
Sayın yetkili;
ODTÜ inşaat mühendisliği 1973 mezunu, Müşterim İnş.Yük.Müh. Cumhur CEYHAN aşağıdaki gibi sorusu var nasış bir cevap verebilirim bulamadım.

"DPZ01 ve SZ01 de gözüken ‘’N’’ kuvvetleri, ayni bölgedeki TPZ01 ve TPZ02 subasman perdelerindeki ‘’N’’ kuvvetlerinden çok daha küçük; subasman perdelerine bu ‘’N’’ kuvvetleri nereden geliyor?
Ayni şey momentler içinde geçerli.
Aykut Hocam, haksız mıyım bilmiyorum. Bir bakarsan sevinirim."

BİRDE SU BASMAN PERDELERİNDE PERDE İSİMLERİ YANINDAKİ YAZILARDAKİ PERDE UZUNLUKLARININ YAZILARININ BAĞZILARINI YANLIŞ YAZIYOR. EK-1

Ekli dosyalar

• inşaa müh. cumhur ceyhan.cde
    inşaa müh. cumhur ceyhan.cde
    12.6 MB · Görüntüleme: 7
  • EK-1.PNG
    EK-1.PNG
    76.5 KB · Görüntüleme: 49
  • resim 1.png
    resim 1.png
    731.9 KB · Görüntüleme: 41
  • resim 2.png
    resim 2.png
    884.3 KB · Görüntüleme: 46
SU BASMAN PERDELERİNDE PERDE İSİMLERİ YANINDAKİ YAZILARDAKİ PERDE UZUNLUKLARININ YAZILARININ BAĞZILARINI YANLIŞ YAZIYOR. EK-1
Komşu perdelerle dikine kesişen perdelerin perde boyları, iki perdenin ortak alanı olan kesişim bölgesi dahil olarak planlarda yazılmaktadır.
Yazılan boyları aşağıdaki resimde ölçülendirme ile gösterdim.
1687521278455.png
1687521318281.png

Sistem perdeleri bağlı olduğu subasman perdelerine sonlu elemanlar ile yük aktarımları yapılır. Projenizdeki ve basit örnekteki durumda
sonuçlar incelendiğinde görülebilir.
1687521386125.png
Sistem perdesine bitişik subasman perdesinin sonlu elemanları yük alıyorlar. sistem perdesinden uzaklaştıkça bu yük azalsa da sonuçta su basman perdesi yuk alır. Perdelerin aldıkları normal kuvvet perde sonlu elemanların aldığı normal kuvvetlerin toplamıdır.

Projenizdeki durum
1687522304395.png

Geri