Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Radye Temel Fazla Donatı Sorunu

Uzun zamandır karşılaştığımız bir sorunu size danışmak istiyorum. Radye temelde, donatı aksları kolona denk geldiğinde çok sık araya demir atıyor, fakat manuel olarak donatı aksı çizdiğimizde bu sorun ortadan kalkıyor. neredeyse her projede geriye dönüp bunu değiştirdik o zaman daha fazla araya yani 20 cm araya çıktı 12 cm çıkarken.bunun bir sebebi var mı ?
 
Programda kirişsiz radyede ana donatılar hesap aksının geçtiği yerdeki dizayn momentlerine göre belirlenir. Farklı bir koordinatta daha büyük moment çıkmışsa bu momenti karşılamak için ilave donatı atılır. Donatı hesap akslarının yerinin belirlenmesi ile ilgili net bir kural yoktur. Ancak ekonomik bir dizayn için donatı aksları dizayn momentlerinin en az olduğu yerden geçirilebilir. Hesap aksının momentleri ve gereken donatı alanları Radye döşeme betonarme diyaloğundan ve Perspektif Penceresinde 3B çerçeve modundan incelenebilir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Girintili çıkıntılı radye döşeme dizayn ettiğimizde fark ettik bizde bu durumu kendimiz sağ ve sol mesafeleri vererek düzenledik, sorun ortadan kalktı . yine de sizlere bi danışmak istedik teşekkürler, iyi çalışmalar.
 
Geri
Üst