V11'i Online Satın Alın

Radye temel kalınlık yetersiz uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AUGURD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AUGURD

Üye
Merhaba,
Alttaki proje ana projem tek katlı bu şekilde yapı yapmak istiyoruz kolon olmayacak sadece perde ile taşıtacağız radyeler bukadar uzun olacak ve uçlarına küçük bloklar yapılacaktır iki tane sorum var

-Perdeli sistemde kalınlık kontrolünde ln=16m alınıyor fakat 3 kolondan fazla olan sistemlerde ln farklı bir değer geliyor neden anlamadım bu şekilde 30cm mantar döşemeyi taşıtmam gerekiyor. Bukadar uzun döşemeyi nasıl mantar çalıştırabilirim?
-Radye temeli bukadar uzun yapmak istiyorum fakat kalınlık yetersiz uyarısı alıyorum radyeyide parçalamak istemiyorum uygulamada böyle birşey sorun çıkarır mı?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,
-Kirişsiz mantar döşemede "Betonarme Hesap Askı Edit" komutu ile Kalınlık kontrolü için kullanılacak değer tanımlanabilir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

-Radye temelde de kalınlık kontrolünde kolonlar arasında mesafeye (Ln/30) bakılmaktadır. Radyede hiç kolon olmadığı durumlarda kalınlık kontrolünde radye açıklığı dikkate alınır.
Kalınlık yeterli ise "Betonarme Hesap Aksı Edit" komutu ile donatı akslarının -kalınlık kontrolü için temiz açıklık- satırına müdahale edebilirsiniz.

Not:
Birbirinden bağımsız blokların ayrı proje dosyalarında çözümlenmesi uygun olur.
TBDY 2018 madde 4.3.4.4 e göre kirişsiz plak döşeme sistemlerinde deprem etkilerinin tamamı perdeler ile karşılanacağı için her iki yönde perde kullanılması gerekir.
İyi çalışmalar

Teşekkür ederim cevabınız için.
Malesef kalınlık kontrolü için değeri değiştirsemde kalınlık değerini 16.01 den hesaplıyor çözüm malesef bulamadım
-perdeleri kiriş ile bağlarsam 30 cm döşeme yapabilir miyim?

AUGURD":3f6rlkgf' Alıntı:
Teşekkür ederim cevabınız için.
Malesef kalınlık kontrolü için değeri değiştirsem de kalınlık değerini 16.01 den hesaplıyor çözüm malesef bulamadım
Her iki yöndeki donatı aksı için de uygun değer girerek düzenleme yaptıysanız uyarı almamanız gerekir.

Ekli dosyalar

Geri