V11'i Online Satın Alın

Radye temel statik sonuçları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muhsin34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: RADYE TEMEL STATİK SONUÇLARI

Sağlıklı bir şey söylemek için projenizi görebilir miyiz?

Re: 0 GERİLME

Muhsin merhaba,

Siz projeyi 8.103'de yapıldı olarak yazmıştınız ama projeniz 8.5 versiyonunda yapılmış görünüyor.

Projelerinizi 8.103 versiyonunda üretmenizi önermiştik. Projelerinize lütfen 8.103 versiyonunda devam ediniz.

Sorunla alakalı olarak yakın zamanda çıkacak olan yeni güncellemede söz konusu problemin oluşmadığını görmekteyiz.

Yeni versiyon ile iglili olarak daha öncesinde yaptığımız duyuruyu eğer okumadıysanız aşağıdaki linkten görebiliriniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    71.8 KB · Görüntüleme: 6,986
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    305.2 KB · Görüntüleme: 6,983
0 GERİLME

PROJE PROJE DİYORDUNUZ PROJEYİ EKLEDİM.8.500 İLE YAPILDI DEDİM KONUYU SİLİP ESKİDEN BAŞKA BİR PROJEDE YAŞADIĞIM AYNI SIKINTIYI ISRARLA DİLE GETİRİYORSUNUZ AYNI PROJE DEĞİL DEDİM.BİR ÇÖZÜMÜ YOKSA YOK DEYİP KONUYU SİLMEDEN
Benim seninle veya idecad ile veya başka herhangi bir yazılım şirketi ile bir alakam yok.Bu yüzden programın eksikliklerini yazdığım zaman zorunuza gitmesin beni karalama yapmakla suçlamayın. Bak ben bundan önce yıllarca STA4CAD kullandım ama daha sonra İDECAD ti tercih ettim .Çünkü gelişime açık bir firma politikası izlediğini görüyorum fakat bir idecad 8 çelik ve betonarme kullanıcısı yani hem çeliği hem betonarmeyi aynı kilit ile kullanan kişi neden hiç bir sıkıntı yaşamıyorda biz betonarme kullanıcıları yaptığınız bu güncellemelerin hiçbirinden sağlıklı bir şekilde faydalanamıyoruz ? yani adamların verdiği parada bizimki ne ? siz betonarmeyi ihmal ettiniz beni istediğiniz kadar kötüleyebilirsiniz bunun benim için bir önemi yok. Birde şunu eklemek istiyorum 8.500 ü kullanmayın dedik ne demek oluyor hem güncellemeyi yapıyorsunuz hem kullanmayın diyorsunuz burdada kendinizle çelişiyorsunuz.ayrıca defalarca belirttim oraya attığım proje güncelleme ilk çıktığında yapıldı daha sonra zaten 8.500 ile proje yapmadık ama siz yardım etmek yerine ısrarla biz size kullanmayın dedik diyorsunuz ?? ayrıca ilk gönderdiği ekran görüntüs8.103 ile yapılmıştı onu hallettim size tekrar hallettiğim projeyi neden göndereyim. Ben çokmu mutluyum zırt pırt buraya bişeyler yazmaya. ben ilk defa proje yapmıyorum ki başladığım modelde yüzlerce hata olsunda error alayım.Bak ismail bey sabah başladığım projeye öğlene kadar 20 defa idecad çalışmayı durdurdu hatası aldım analiz yok sadece modellerken 8.103 versiyonunda an ve an error hatası veriliyor model aşamasında şimdi bunları söyledğim için ben suçlu bunu yapan siz idecad ailesi haklımı oluyorsunuz ?

muhsin34:snilmnq2' Alıntı:
PROJE PROJE DİYORDUNUZ PROJEYİ EKLEDİM.8.500 İLE YAPILDI DEDİM KONUYU SİLİP ESKİDEN BAŞKA BİR PROJEDE YAŞADIĞIM AYNI SIKINTIYI ISRARLA DİLE GETİRİYORSUNUZ AYNI PROJE DEĞİL DEDİM.BİR ÇÖZÜMÜ YOKSA YOK DEYİP KONUYU SİLMEDEN KİLİTLESEYDİNİZ.....
Biz 8.500 ile proje yapmayin 8.103 ile yapin diyoruz.
Siz 8.103 ile yaptiim diyorsunuz. Sonra 8.500 projesi gonderiyorsnuz.
8.500 ile proje yapmayin cunku hatali sonuclar verebilir.

8.500 kullanmayin demek yari rijit diyafram olusturmada sadece 8.500 de cikan hata tespit ettik bu hata sizin yari rijit diyafram obsiyonunda duzgun proje yapmaniza engel olur o yuzden kullanmayin demek oluyor.

Daha oncesinden boylesi seffaf davranisa alisik olmadiginizdan sanirim siz bu soylediklerimi sizi kotuleme olarak algiliyorsiniz.
Yeni versiyon ile iglili olarak daha öncesinde yaptığımız duyuruyu eğer okumadıysanız aşağıdaki linkten görebiliriniz.

muhsin34":2qu6egqw' Alıntı:
bir idecad 8 çelik ve betonarme kullanıcısı yani hem çeliği hem betonarmeyi aynı kilit ile kullanan kişi neden hiç bir sıkıntı yaşamıyorda biz betonarme kullanıcıları yaptığınız bu güncellemelerin hiçbirinden sağlıklı bir şekilde faydalanamıyoruz ?

Muhsin Bey merhaba,

Betonarme ve çelik programları aynı programlardır. Fark, çelik kilit sahibi olanlar çelik ve betonarme ile ilgili komutları görürler, betonarme kullanıcıları sadece betonarme komutları görürler. Betonarme olanakları her iki kullanıcı için de aynıdır. Kısacası betonarme kullanıcıyla çelik kullanıcısı betonarme olarak aynı betonarme olanaklarına sahiptir. Hata durumları proje bazında, projelere bağlı olarak oluşmaktadır. Bu nedenle yazdığınız gibi bir sonuç söz konusu değildir.

İyi çalışmalar

Aynı konuyu size kaç kez izah etmem gerek. Kardeşim bakın ilk gönderdiğim ekran görüntüsü 8.103 ile yapılmıştı ikisi farklı proje diyorum siz anlamakmı istemiyorsunuz 8.103 teki sıkıntıyı kendim çözdüm.dün gönderdiğim gerilme hatası ise güncelleme ilk çıktığında yaptığım projeydi yani bunu anlamak idrak etmek bu kadar zormu. siz kullanmayın demeden önce yapıldı proje .HER HALDE BEN SİZE KARŞI YETERİNCE ŞEFFAF OLAMADIM İSMAİL BEY !!

SONUÇ OLARAK İDECAD7 BETONARME İÇİN DAHA SAĞLIKLI OLACAK. BENİM SİZİNLE DAHA FAZLA TARTIŞACAK MECALİM KALMADI AÇIKÇASI. DÖRT BİR KOLDAN SALDIRIYA BU KADAR TAHAMMÜL EDEBİLİRİM. HA BİRDE ESKİKLERİ NOKSANLIKLARI YAZMAK SİZİ BU KADAR RAHATSIZ EDİYORSA KAPATIN FORUMU. BİRDE DÜN BENİ TEHDİT EDİYOR ÜYELİĞİNİZİ DONDURURUM DİYE .ÇOK MU UMRUMDA SANIYORSUN YANİ BUNU ?

Asagidaki duyuruyu 21/06/2016 tarihnde yapmistim.

Yakında 8.502 versiyonu çıkacak.

Bu versiyonun çıkışıyla birlikte aşağıdaki hususların bilginize sunulması gereği hissedilmiştir.

1) 8.502 Versiyonu Betonarme program ile birlikte iskele projeleri için kullanılabilir.
2) Betonarme projeleriniz için 8.103 ve 7.xx versiyonlarını güvenle ve hatasız kullanmaya devam edebilirsiniz.
3) Çıkacak olan 8.502 versiyonu 8.500 e gore çok daha stabil olacak fakat özellikle yarı rijit diyafram oluşturmada bazı sıkıntılar olmaya devam edebilir.
4) 7.xx ve 8.103 versiyonlarında Yarı rijit diyafram oluşturmada hiçbir sıkıntı yoktur
5) Çelik program kullanıcıları 8.103 8.500 ü ve 8.502 yi güvenle kullanmaya devam edebilirler.
6) 8.6 versiyonu 2016 Yıl sonuna kadar geliştirilmeye devam edecek ve 2017 den önce piyasaya sürülecektir.
7) Deprem yönetmeliği ile ilgili güncelleme 9.xx versiyonu ile birlikte yönetmelik yürürlüğe girmeden piyasaya çıkacaktır.

Yarı rijit diyafram oluşturma ve perdelerin shell olarak modellenmesi 7.xx versiyonunda ve 8.103 versiyonunda şimdiden var ve sağlanıyor bu madeler. Doğal olarak 8.6 versiyonu da sağlayacaktır.

Not: Yarı Rijit diyafram opsiyonu ile ilgili tüm problemler giderilmiş ve 8.61 versiyonu yayınlanmıştır.
Aşağıdaki linkden indirebilirsiniz:

Muhsin Bey tekrar merhaba

1.bodrum katta S12 kolonu 49-F kesişimden sola kaymış görünüyor. Bu tanımlama elemanlar arasından bir miktar açı farkı oluşturmaktadır. Çözüm için S12 kolonunu düğüm noktası taşı komutuyla 49-F aksı kesişimine taşıyın.

Analiz sonrasında rapor aldığınızda radye statik sonuçlarını ve zemin gerilmesi değerlerini görebileceksiniz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    102.3 KB · Görüntüleme: 7,186
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    289.2 KB · Görüntüleme: 7,186
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    144.1 KB · Görüntüleme: 7,186
Geri