V11'i Online Satın Alın

Radye temel taban basıncı değeri

öncelikle herkese merhaba iyi çalışmalar dilerim. sakaryada yapılacak olan projemizde malum zemin değerleri ortada bölgemizde beton kazık ile zemin iyileştirmesi yapılmak istenilerek geoteknik rapor hazırlandı. ze sınıfı 13 tf/m2 zemin taşıma gücünden zd sınıfı 18.7 tf/m2 zemin taşıma gücüne 728 tf/m3 yatak katsayısından 18700 tf/m3 yatak katsayısına geoteknik rapor hazırlanarak değerler belirlendi.fakat ze sınıfı zeminde daha önce modelleyerek çıkan problemleri düzelterek sıkıntısız rapor aldım.lakin iyileştirme yapıldıktan sonra gelen değerleri kullandığımda RADYE TEMEL minimum TABAN BASINCI DEĞERİ negatif yönde çok fazla olduğu için modelimin raporunu alamıyorum.bir problem olduğunu düşünüyorum nekadar yöntem varsa denememe rağmen bir sonuç alamadım.yardımları dokunacak tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim

Ayni problemi ben de yaşıyorum kardesim. Mimari ye müdahale edemiyoruz 4 tarafi bitişik ampartman cikma gibi bir durum yok. Zeminde iyileştirme istememe rağmen (kazik sistem) durumu sağlamış değilim 1 aydır taban basinci ile uğraşıyorum. Ide yapıya da gönderdim fakat bilindik şeyleri tavsiye ediyorlar. Yatak katsayisini azaltinca taban basincim daha da azaliyor. 3 bodrum lu bir yapi 3 u de rijit ve bodrum topraktan 11 12 m gömülüyor ve hala ne negatif taban basincini sağlıyor ne maximum zemin grubu zd qt=55 yatak katsayisi 3080

Geri