V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Radye Temel Toprak yükü

alternatip1i

Yeni Üye
Meraba

Tasarlayacağım binada radye temeli toprağın 2 metre altına gömmem gerekiyor yani radye temel üst kotum -2 metre derinliğinde
Sormak istediğim şey program 2 metre derinliğindeki toprak yükünü radye temel üzerine otomatik olarak veriyor(2*2.1=4.2 tf/m2) mu veriyorsa bunun kotrolünü nereden yapabilirim.. yoksa biz kullanıcı olarak bu yükü kendimiz mi etkitmeliyiz??

Şimdiden teşekkürler..
 
Program radye temel üzerinde toprak yükü almıyor, radye üzerinde toprak varsa toprak yükünü radye G yüküne ek olarak tanımlamanız gerekir.
 
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler...

Ayrıca 1 soru daha sormam mümkün müdür?
Deprem yönetmeliğinde Radye temellerin Zemin emniyet gerilmeleri kontrollerinin ortalama gerilmeye göre yapılıp yapılamayacağı ile ilgili bir ibare bulamadım
Analiz-->Analiz ayarları-->Temel-Zemin-->Temellerin Zem gerilmelerini ortalamaya göre yap

Bu sekmeyi neye göre işaretliyoruz yani Zem. kontrollerinde Sadece Ort. mı baz alalım yoksa Ort-min-max. değerlerini de kaile alalım mı?

Şimdiden çok teşekkürler..
 
Bu, yönetmelikle ilgili bir opsiyon değil. Genel olarak lokal alanlarda (perde ve kolon altları) gerilme yığılmasını kontrol etmek amacıyla zemin gerilmesi kontrolünü ortalamaya göre değil de maksimuma göre yapmak daha doğrudur diyebiliriz, ama biz bu opsiyon ile insiyatifi mühendise bıraktık.
 
Geri
Üst