V11.13 kullanıma sunulmuştur.

radye temel ve sürekli kiriş kombinasyonu

izmirlimuhendis

Etkin Üye
ekte gönderdiğim temelde acaba hesap mantığı açısından hatalı bir durum var mıdır. önce radye temeli çizdim sonra döşeme boşluğu ile oL kolonlarla çevrili ortayı açtım sürekli temel kirişlerini çizerek kiriş aralarına radye temel oluşturdum. sistemi komple radye yaptığımda S21 kolonunun çevresinde zemin emniyet gerilmesi değerini açıyor. ancak altına kiriş çizince kurtarıyor. tabi bina 10 katlı esasında ben boyut küçülsün diye katları sildim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Oluşturduğunuz temel sisteminde altına sürekli temel çizilen kolonlar RD02 radyesine bağlanmaz ve yük aktarmaz. Bununla birlikte kirişli radye temel sisteminde üst yapı etkileşimli çözüm öngörülmemektedir.
Bu temel sistemi veri girişi açısından uygun değildir.

sürekli sorulan bi soru temel veri grsinde sorun ve ileri versyonlarda bi şey düsnyrmusunuz levent bey..

peki levent bey bu sistem s21 kolonunun altına sürekli kiriş koymak sureti ile nasıl çözülebilir. diğer yerler radye olmak zorunda zemin emniyetin düşüklüğünden dolayı

ahmetkale":1nxw39dz' Alıntı:
peki levent bey bu sistem s21 kolonunun altına sürekli kiriş koymak sureti ile nasıl çözülebilir. diğer yerler radye olmak zorunda zemin emniyetin düşüklüğünden dolayı
Sadece S21 kolonu altına sürekli temel koyup diğer yerlerde radye döşeme tanımlamak veri girişi mantığına uygun değil. Kirişsiz radye temelde radye döşeme sınırları döşeme kenarı ile oluşturulmalı. Kirişli radye temel dizaynında ise tüm kolon ve perdeler sürekli temel kirişleri ile birbirine bağlanmalı. Arada oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmeli.

sürekli temel gözeneklere radye attın mı hocam betonarme sürekli temel kısmından ampatman zemin gerilmesi min ort max gerilme sabitt olyor bütün değerleri aynı yani

Geri