V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

radye temel yardım

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cesuray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar merhaba ıdede yenıyım ektekı projede radye temel yuksekılık ve donatı aralığı fazla cıkıyor bı eksıgım bı hatam mı var cozemedım bı turlu bırde kırıs ıle perde bırlesımını tam yapamıyom bu konuda bana yardımcı olursanız sevınırım
 

Ekli dosyalar

Merhaba,

-Panele birleşen kirişleri tanımlarken panelin uç noktasına kadar tanımlamanız uygun olur. 1. ve 2. katta P16-P5 ve P16-P6 panelleri arsındaki kirişleri sizin için tanımladık.
-Radye temelde eksik donatı hatasını Betonarme/Donatı seçimi menüsünden radye donatı çaplarını artırarak düzeltebilirsiniz. Ayrıca daha ekonomik bir çözüm için radye donatı akslarını örnekteki gibi düzenleyebilir, analiz ayarlarından üst yapı etkileşimli çözüm ve winkler yay yöntemini işaretleyebilirsiniz.
-Geometri kontorolü yapıldığında verilen hataları düzeltmeniz uygun olur.
-Aynı yöndeki nervür döşemelerinde nervür kiriş sürekliğini sağlamanız daha uygun olur.(Örneğin 2. kat D4-D11 döşemeleri süreksiz.)
-Ao parametresi tanımlı olarak girilmiş eğer bu şekilde değilse kontrol etmenizi öneririm.
-Panel olarak modellediğiniz elemanları kabuk olarak tanımlayabilirsiniz.
-Analiz sonrasında bazı kolonlarda Kolon-Kiriş Birleşim Güvenliği hatası mevcut bunları düzeltmeniz uygun olur.
 

Ekli dosyalar

emrah bey yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım verdıgınız bılgıler dogrultusunda duzeltmerımı yapıcam
 
emrah bey verdıgınız bılgıler dogrultsunda sistem kurtardı tskr ederım yanlız takıldıgım bı nokta (analiz ayarlarından üst yapı etkileşimli çözüm ve winkler yay yöntemini işaretleyebilirsiniz demiştiniz)ben bunları işaretle iken sistemı kurtardım bunu işaretlemediğim taktırde temel cok daha fazla donatı ıstıyor guvenlı taraf konusunda supheye dustum mantıklı ve gercekcı cozum temelın yapı ıle rıjıt almak mı ben daha once hıc ust yapı etkılesımını dıkkate almamıstım daha once yanlıs mı yaptım yanı tereddutte kaldım bu konuyu bıraz acarmısınz ikisini aynı anda secebılırmıyız
 
Merhaba,

Üst Yapı Etkleşimli çözümde temel çökmeleri hem üst yapıda hem de temel de dikkate alınğı için daha ekonomik bir çözüm yapılmış olur. İşaretlenmediği durumda kolon ve perdelerin temele oturan uçları tam ankastre kabul edilerek çözüm yapılır. A ve B grubu zeminlerde işaretlemek zorunda değilsiniz, C ve D gurubu zeminlerde ise üst yapı etkileşimli çözmek uygun olur.

Çoklu eşlenik winkler yay yöntemi satırı işaretlendiğinde radye alanı bölgelere ayrılarak radyenin dış konturuna doğru yay rijitliklerini arttırılırken içine doğru azaltılmış olur. Bu iki seçenek aynı anda kullanılabilir.
 
Geri
Üst