Yanıtınız için teşekkür ederim, Kalınlık kontrolü için temiz açıklık değerini manuel olarak tanımlıyoruz o halde, peki bu değer hangi kritere göre belirlenmelidir?Radye kalınlık kontrolünde çelik kolonlar dikkate alınmıyor. "betonarme hesap aksı edit" komutu ile donatı akslarının -kalınlık kontrolü için temiz açıklık- satırına müdahale edebilirsiniz. forum sayfasını inceleyiniz. bu durum 11 versiyonda düzeltilmiştir.
- 1433 Mimarlık-Mühendislik
- Cevaplar: 4
- Forum: Bim | Çelik Tasarım
Radye kalınlık kontrolünde çelik kolonlar dikkate alınmıyor. "betonarme hesap aksı edit" komutu ile donatı akslarının -kalınlık kontrolü için temiz açıklık- satırına müdahale edebilirsiniz. Forum sayfasını inceleyiniz. Bu durum 11 versiyonda düzeltilmiştir.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Yanıtınız için teşekkür ederim, haklısınız.Projenizin çelik kısmı ile alakalı bir kaç durum belirtmek isterim.
Projenizde eğimli bir çatı oluşturmak için makas elemanı kullanılmış. Çelik kiriş elemanları kullanılarak da bu şekilde bir eğim vermek mümkündür.
Çelik kirişin üzerine tanımlanan çelik makas elemanları, iki çubuk elemanın üst üste tanımlanmasından ötürü birbirinden bağımsız şekilde çalışacaktır. Burada yalnızca kolonlarda oluşan düğüm noktalarından mesnetlenmiş gibi kabul edilecektir. Bu nedenle üst üste veya iç içe çelik elemanların tanımlanmasını önermiyoruz.
Örneğin aşağıdaki sistemde çelik makasın alt başlığı ile kırmızı çelik kirişler iç içe tanımlanmış. Bu durumda deformasyon 'a bakıldığında bu elemanlar sanki kolonlardan mesnetli gibi çalışacaktır. Herhangi bir proje için bu türden üst üste veya iç içe elemanları önermiyoruz.
Ekli dosyayı görüntüle 51268
Basit bir öneri olarak aşağıdaki gibi kirişleri eğimli biçimde modelleyip daha sade bir model yapma yoluna gidebilirsiniz. ya da yalnızca makasları modelleyip alt başlıkları içindeki kirişleri silebilirsiniz. Bu noktada tercih elbette sizin.
Ekli dosyayı görüntüle 51269
Saygılarımla...
X ve Y yönünde iki kolon arası maksimum açıklığı tanımlamanız gerekiyor.Kalınlık kontrolü için temiz açıklık değerini manuel olarak tanımlıyoruz o halde, peki bu değer hangi kritere göre belirlenmelidir?
Döşemeler ile ilgili ts500 koşulu aşağıdaki gibi, radye temellerde her iki yönde de maksimum donatı aralığının 20cm olarak kullanılması uygun olur.Bir de mesela 20 ara ile değil 24 ara ile donatılarımı yerleştirmek istiyorum bunu nerden yapacağımı bulamadım
Yanıtınız için çok teşekkürler.X ve Y yönünde iki kolon arası maksimum açıklığı tanımlamanız gerekiyor.
Döşemeler ile ilgili ts500 koşulu aşağıdaki gibi, radye temellerde her iki yönde de maksimum donatı aralığının 20cm olarak kullanılması uygun olur.
Ekli dosyayı görüntüle 51271