Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

Radye temel zımbalama, Kesme güvenliği ve Burulma Hataları

yasintan54

Etkin Üye
Merhabalar, statik projemi yaparken büyük sorunlarla karşılaşıyorum. Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.

1. Radye temel yaparken 45 cm çıkmama rağmen zımbalama güvenliği hatası alıyorum ve bir türlü aşamıyorum bu durumu. Yarı rijit yaparken bu hatayı veriyor. Tam rijit yaptığımda ise bu hatayı vermiyor. Tam rijit oalrak çözdüğümde ise birçok kolonda bu sefer kesme güvenliği hatası oluyor.

2. s08 kolonunun olduğu y aksı boyunca kolonlar hep y yönünde. Nedense bana bu durumda sistemimiz x yönünde zayıf olarak kalıyor gibime geliyor (tamamen öngörü). Bu sefer s8 kolonunun x yönünde atmak istediğimde ise "kolon kiriş kesme güvenliği" hatası alınıyor. X yönünde kolonu atıp kolonun kısa tarafındaki kalınlığını arttırsak bile kurtarmıyor. Bu durumda x yönünü güçlendirmek için ne yapılabilir?

3. S02 kolonunda -11,54 tfm gibi bir burulma çıkıyor diğer kolonlardan nerdeyse 4 kat daha fazla bu durum nasıl önlenir ?

4. Bodrum katta rijitlik merkezi ile kütle merkezi birbirinden çok uzak olmasına rağmen diğer katlarda ise çok yakın. Bu durum normal midir ? ve neden olur bu durum?

5. Perdenin veya kirişlerin düğüm noktaları ile sıkıntılar yaşıyorum. Örneğin perdenin düğüm noktası ile kolonun düğüm noktaları 1 ile gösterdiğim yerde olunca kuvvetler daha yüksek çıkıyor ancak 2 ile gösterdiğim yerde olunca daha az çıkıyor. Kısacası perde veya kirişin düğüm noktaları kolon ile nasıl olmalı ?

Statik ile ilgili başka önerileriniz varsa mutlaka dinlerim. Perdeleri en dış yüzeylere koydum. Başka önerileriniz var mı ? Şu olsun bu olsun diye.

Proje ve resimler ektedir.

1697792498868.png1697791512692.png

1697792977403.png
 

Ekli dosyalar

Proje çözümü sağlanmıştır. Deneme sürümü 10.94 ten açıp bodrum çalışma düzleminden takip edebilirsiniz. C30 alındı.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst