V11'i Online Satın Alın

radye temel zemin güvenliği olumsuz hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elifabus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba; 9 katlı binanın radye temelindeki hatayı gideremedim. Yapı bitişik nizam o yüzden temel alanını arttıramıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

hafta sonu olduğu için benden tecrübeli arkadaşlar foruma takılmaya bilir bildğim kadaryla yazayım.
1.üst bodrum rijit kat numarası -2 olmalı
2.a,b,c zemin gruplarında deprem yüklemesinde %50 artrabilirsin ve ortlama gerilmeye göre kurtara bilirsin zemin eminyet sorunu
3.c ve d grubunda yönetmlikte analiz ayarlarında üst yapı etklesimli dikata alabirsiniz diye öneryor deprem yönetmnlği
bunları yaptığında bu seferde kiriş ve diğer sorunlar ortaya çıkar r=katsaysı seçimi kirişlerde yine vb sorunlar çıkabilir

Sn elifabus

projeye önerilerim (Sn matrax görüşlerine ilave)
1- sisteminiz bana göre zayıf her iki yönde uygun yerlere deprem perdesi koyun
2- kolon kiriş birleşim yerleriniz hatalı ekte işaretlediğim yerleri düzeltin
3- kirişleri kolonlara ortalayarak verin
4- duvar yüklerini kontrol edin
5- merdiveni işleyin, merdiven ile birlikte binayı yarı rijit diyafram olarak çözün
6- radye temelde gerilmeler kenarlarda toplanmış temelin kenarlarına konsol yaparak büyültebilirsiniz, temel kalınlığı da fazla gibi 100-110 cm temeli büyütünce yeter. gerekirse donatı kalınlıklarını da artırın
7- Geometri kontrolü hatalarını düzeltin
8- nervürleri kısa açıklıklı kirişlere yükleyin

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• HATALI KALIP 1.png
    HATALI KALIP 1.png
    241.9 KB · Görüntüleme: 10,233
  • hatalı kalıp 2.png
    hatalı kalıp 2.png
    214.9 KB · Görüntüleme: 10,231
  • hatalı kalıp 3.png
    hatalı kalıp 3.png
    227.8 KB · Görüntüleme: 10,232
Projenizde veri girişine tespit ve öneriler de aşağıdaki gibidir;

*S01-S03-S06-S08-S28 gibi kolonlar radye döşemenin sınırlarının dışında kalmış. (Perspektif penceresinden 3b çerçeveden inceleme yapabilirsiniz)

*Panel objelerini kabuk olarak modellemeniz önerilir.

*Analiz Ayarları/Temel-Zemin Sekmesinde Üst yapı etkileşimli çözüm seçeneğini işaretlemeniz temel gerilmelerinin azalmasını sağlar.

Geri