V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

RADYE TEMEL

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sans10se
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar
projemde bodrum kat ve subasman perdesi mevcut, radye temel donatıları çok az çıkıyor. Geoteknik raporda büyük bir farklılık göremedim. Temel tasarımı yaparken nerede hata yaptım, yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Projende tanımlamış olduğun subasman katını silmelisin. Subanman perdelerini Bodrum katı içinde tanımlaman gerekir.
Bodrum kat yüksekliğine subasman perde yüksekliğini ekleyip bodrum katı oluştur. Subasman perdelerinide bodrum katı içinde iken oluştur. Geometri kontrollerini yaptıktan sonra analiz sonuçlarını kontrol edersin.

Ekli dosyalar

Bu projede 100 cm lik subasmanın betonu ayrı atılacak, 290 cm perde duvar betonu ayrı atılacak. Burada 2 katı ayrı tanımlamak daha doğru olmaz mı? Kısım kısım dökülecek beton için ayrı tanımlanması daha doğru olur.

Projenizde subasman katında döşemeler tanımlanmış. Bu kat tamamı perde ile çevrili ve döşemeler ile diyafram oluşturulduğu için "rijit kat" olarak tanımlanmış. Bu şekilde projenize devam edebilirsiniz.
Projenizde duvar yüklerini kontrol ediniz.
Bazı kirişlerde duvar yükünü 0 almışsınız. Kiriş üzerinde duvar olmasa bile kaplamadan gelecek olan bir yük vardır. Bunu duvar yükü gibi girebilirsiniz.
Üzerinde duvar olmayan kirişler için döşeme kaplama yükü ve hareketli yükler alınmalıdır
Örn. Kaplama yükünü 200kg/m2 alıyorsanız; üzerinde duvar olmayan 60cm genişliğinde bir kiriş için 200kg/m2 * 0,6m = 120 kg/m kaplamadan oluşan yükü duvar yükü olarak girmelisiniz.
Mimarideki duvar kalınlıklarına göre duvar yüklerini kontrol ediniz.
1729762418709.png

Döşeme üzerine girdiğiniz duvar yüklerini kontrol ediniz.
Duvar tf/m2 yüklerini duvar yüksekliği(veya kat yüksekliği) ile çarparak tanımlayınız.
1729762580263.png

Merhaba, bu projede bodrumun altındaki subasman katı 100 cmden 60 cm'ye düşürdüm, göreli kat ötelemesi değerleri çok arttı. Bu durum göreli kat ötelemesini bu kadar etkiler mi?

Ekli dosyalar

Geri