V11'i Online Satın Alın

Radye temelde donatı(As-) hatası

deneme maksatlı yaptığım bu projede ki Bu hatayı nasıl giderebilirim?
Döşeme hesap akslarıyla ilgili bi durum mu bu?
hatalar rapor'un başlangıcında tanım olarak görünmüyor fakat raporu inceledikce aşağılarda bu şekilde kırmızı carpı şeklinde görünüyor.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Donatı Seçimi diyaloğunda Radye döşeme ilave donatıları için daha büyük donatı çaplarını seçip, analiz yapın.

peki ben Q14 'lük donatı dışında donatı kullanmak istemiyorsam eğer bu mümkün değil sanıyorum doğrumu?

ayrıca rapor da hata en başta verilmediğinde bu şekilde aşağılarda carpı olarak verildiğinde önemsiz mi yada gözardı edilebilir mi oluyor?Farkı nedir en başta verilmesiyle bu şekilde verilmesinin.

kadirbulut2012":7vwo4k0x' Alıntı:
peki ben Q14 'lük donatı dışında donatı kullanmak istemiyorsam eğer bu mümkün değil sanıyorum doğrumu?
İlave donatı aralığı da azaltılmak istenmiyorsa, evet doğru.
Not: Analiz Ayarları/Temel Zemin Sekmesinde işaretli değilse radye temel -üst yapı etkileşimi için ""Bağlantı bölgesini büyüt" me durumuna göre analiz yapılması durumunu da değerlendirebilirsiniz.

ayrıca rapor da hata en başta verilmediğinde bu şekilde aşağılarda carpı olarak verildiğinde önemsiz mi yada gözardı edilebilir mi oluyor?Farkı nedir en başta verilmesiyle bu şekilde verilmesinin.
Radye döşeme ilave donatılarında yetersizlik durumu kullanıcı inisiyatifine bırakılmıştır.

cevaplarınız için teşekkürler
ek olarak:

ilave donatı aralığı için bi sınır var mı ben göremedim yönetmeliklerde de gözümden mi kactı?
Q14/7 yapınca ilave donatıyı sorun giderilmiş oluyor fakat uygulama içn mantıklı bi aralık gibi gelmedi bana.

kadirbulut2012":swh9hebe' Alıntı:
cevaplarınız için teşekkürler
ek olarak:

ilave donatı aralığı için bi sınır var mı ben göremedim yönetmeliklerde de gözümden mi kactı?
Q14/7 yapınca ilave donatıyı sorun giderilmiş oluyor fakat uygulama içn mantıklı bi aralık gibi gelmedi bana.
Merhaba,
Donatı aralığı ile ilgili koşul TS500 'de belirtilir.

9.5.2 - Donatı Aralığı
Aynı sıradaki donatı çubukları arasındaki net aralık donatı çapından, maksimum agrega çapının 4/3 ünden ve 25
mm den az olamaz.Bu sınırlar bindirmeli eklerin bulunduğu yerlerde de geçerlidir.

Bir sorum daha olacak;
Olası bi elemanda eksik donatı hatası verdiğinde biz bu donatıyı betonarme tasarım' dan arttırdığımızda rapor ve oluşturacağımız planlarda güncelleniyor mu?

örneğin : temelde ilave donatıları Q14/20 iken Q14/15 yaptım bunu rapor,metraj ve plan açılımlarda güncelliyor mu?
versiyonum 8.5.

kadirbulut2012":3kvlf6oz' Alıntı:
Bir sorum daha olacak;
Olası bi elemanda eksik donatı hatası verdiğinde biz bu donatıyı betonarme tasarım' dan arttırdığımızda rapor ve oluşturacağımız planlarda güncelleniyor mu?

örneğin : temelde ilave donatıları Q14/20 iken Q14/15 yaptım bunu rapor,metraj ve plan açılımlarda güncelliyor mu?
versiyonum 8.5.
Son haline göre tekrar çizim, rapor ve metraj alınması gerekiyor.

Geri