İyi günler üzerinde çalışmakta olduğum proje ile ilgili takıldığım bir kaç noktada sorularım olacaktı. Fotoğraflarda görüldüğü üzere sarı çizgi ile çizili alan ile büyük alan arasında 20 cm kot farkı bulunmakta radyede bu kademeyi yapabilmek için önce RD1 radyesini oluşturdum. Sonra döşeme boşluğu ile ilgili alanda boşluk oluşturdum ve radye döşeme kenarı ile ile ilgili alanı çevreleyip RD2 radyesini -20 cm kot ile tanımladım. Daha sonra kademenin olduğu kısımlara perde tanımladım. Perde kot -20 cm üst kot -300 cm ile tanımlayıp perde yardımcı toolbarındaki birleştir komutunu ile birleştirdim. Betonarme sekmesinde ''kabuk olarak modelle satırı''ve ''su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde'' satırları işaretledim. Kademenin kesiştiği kısımda 3 adet kolon bulunmakta bu kolonların olduğu kısımda geometri kontrolünde hatalı kesişme hatası alıyorum. Ve yine geometri kontrolünde ikişer adet RD1 ve RD2 radyesi tanımlanmış gibi görünüyor.
1-Yukarıdaki açıklamadaki hatalarım neler ve radyede kademeyi nasıl oluşturabilirim ?
2-Analiz sonucunda raporlar kısmındaki hataları nasıl giderebilirim ?
Proje indirme linki
1-Yukarıdaki açıklamadaki hatalarım neler ve radyede kademeyi nasıl oluşturabilirim ?
2-Analiz sonucunda raporlar kısmındaki hataları nasıl giderebilirim ?
Proje indirme linki
Bu linki görmek için izniniz yok.
Giriş yap veya üye ol.