V11'i Online Satın Alın

Radye temelde kademe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 201968
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

201968

Etkin Üye
İyi günler üzerinde çalışmakta olduğum proje ile ilgili takıldığım bir kaç noktada sorularım olacaktı. Fotoğraflarda görüldüğü üzere sarı çizgi ile çizili alan ile büyük alan arasında 20 cm kot farkı bulunmakta radyede bu kademeyi yapabilmek için önce RD1 radyesini oluşturdum. Sonra döşeme boşluğu ile ilgili alanda boşluk oluşturdum ve radye döşeme kenarı ile ile ilgili alanı çevreleyip RD2 radyesini -20 cm kot ile tanımladım. Daha sonra kademenin olduğu kısımlara perde tanımladım. Perde kot -20 cm üst kot -300 cm ile tanımlayıp perde yardımcı toolbarındaki birleştir komutunu ile birleştirdim. Betonarme sekmesinde ''kabuk olarak modelle satırı''ve ''su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde'' satırları işaretledim. Kademenin kesiştiği kısımda 3 adet kolon bulunmakta bu kolonların olduğu kısımda geometri kontrolünde hatalı kesişme hatası alıyorum. Ve yine geometri kontrolünde ikişer adet RD1 ve RD2 radyesi tanımlanmış gibi görünüyor.

1-Yukarıdaki açıklamadaki hatalarım neler ve radyede kademeyi nasıl oluşturabilirim ?
2-Analiz sonucunda raporlar kısmındaki hataları nasıl giderebilirim ?
Proje indirme linki
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

• KADEME2.png
    KADEME2.png
    67.2 KB · Görüntüleme: 408
-Merhaba,
-Sarı çizgilerle sınırlandığınız alanda radye boşluğu tanımlanmasına ve 20 cm yüksekliğinde perdelere gerek yok. Radye sınırları sarı ve kırmızı alan için doğru bir şekilde oluşturulduğunda her iki alana da radye tanımlanacaktır.
Sarı çizgilerle sınırlı alandaki radyenin yüksekliği 50 cm. kotunu -20 cm. düzenleyiniz. S02-S03-S10 kolonlarının kotunu -20 cm olarak düzenleyiniz. Radyeler beraber çözülecektir. (Radye donatı çizimlerinde ihtiyaç duyulan düzenlemeler iki boyut çizim araçları kullanılarak yapılabilir)
Not:
-P04-P07 ve P05 ve P09 perde gruplarındaki kısa başlık perdelerindeki trimleme sorunu için K51 ve k53 kirişlerinin kaçıklıklarını 24.999 ve 0.0001 cm. olarak düzenleyiniz.
-Nihai analizde döşeme perde ve radye sonlu eleman genişlikleri küçülterek analiz yapmanızı öneririz. (Örneğin 25 cm)

Ekli dosyalar

• rd_1.png
    rd_1.png
    215.1 KB · Görüntüleme: 374
  • 1_örnek.cde
    1_örnek.cde
    1.4 MB · Görüntüleme: 63
Geri