Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Radye temeldeki taşıma gücü gerilmesi çok yüksek çıkıyor. Bunu 3b ekrandan göremiyorum.

InsMuhMN

Yeni Üye
Radye temeldeki taşıma gücü gerilmesi çok yüksek çıkıyor. Bunu 3b ekrandan göremiyorum. Dolayısıyla yerini de tespit edemiyorum. Güncelleme öncesi analizde kurtarıyordu hesaplarda. Şimdi kurtarmıyor. Modeli de ekliyorum. Bazı kirişlerde kapasite hatası geliyor onları da donatı arttırarak çözmeyi planlıyorum. Yorumlarınızı ve çözüm önerilerini bekliyorum.

cde formatında 70kb olan dosyamı yükleyemedim. Model linki:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1736087037989.png

Radye temeldeki taşıma gücü gerilmesi çok yüksek çıkıyor. Bunu 3b ekrandan göremiyorum. Dolayısıyla yerini de tespit edemiyorum. Güncelleme öncesi analizde kurtarıyordu hesaplarda. Şimdi kurtarmıyor. Modeli de ekliyorum. Bazı kirişlerde kapasite hatası geliyor onları da donatı arttırarak çözmeyi planlıyorum. Yorumlarınızı ve çözüm önerilerini bekliyorum.
Modelle önerilerim;
--geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
--a3 düzensizliğini işaretleyiniz,
--ı=1,5 olan bir binada kademeli temel yapmayınız, (tahminim okul)
--mavi olarak işaretlediğim 70 cm'den 90 cm çıkan kiriş yapmayınız,
--kırmızı işaretlediğim kiriş perde birleşiminde, kiriş perde kalınlığından fazla olmasın,
--merdiven çok kötü modellenmiş, kata yeşil ile işaretlediğim kiriş bağlantısı var, depremde kopma ihtimali yüksek,
--sarı ile işaretli perde, kata uzun istikamette kiriş bağlantısı yok hesaplar hatalı çıkar, (diyafram olarak da bağlı değil)
--merdivenler hatalı mesnetlenmiş bu da binanın davranışını etkiler.
Binanın diğer tarafında da aynı durum var,
son söz bu bina dilatasyon ile ayrılarak kademesiz olarak, mimari ve statik açıdan yeniden tasarlanmalı. Dost acı söyler.
1736089762945.png

Son düzenleme:
Geri